623 labin tina.info   istarski.hr banner 10.04.2021.

Evo koliko je kazni izdano tijekom kontrole parkinga u Medulinu

1
Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom
Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom

Policijski službenici Postaje prometne policija Pula 7. travnja su u Medulinu, uz prisustvo prometnih redara Općine Medulin, proveli preventivno-represivnu akciju pod nazivom ''Nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrola znaka pristupačnosti''.

Akcija je provedena u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom, a sve kako bi se skrenula pozornost građana na problem nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, od strane sudionika u prometu koji nemaju pravo korištenja tako označenih mjesta. Provedba prometne akcije bila je usmjerena na nadzor parkirališta za osobe s invaliditetom i kontrolu znaka pristupačnosti na parkiralištima trgovačkih centara te kod osnovne škole u Medulinu.

Tijekom trajanja akcije policijski službenici i prometni redari Općine Medulin izdali su tri naloga za plaćanje novčane kazne, dok prekršaji zloporabe znaka pristupačnosti nisu zabilježeni.

 

Predstavnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom apelirali su na projektante javnih parkirališta s prijedlogom da se potrebe za „rezerviranim“ parkirnim mjestima realno procjenjuju te da se planiraju na mjestima na kojima osobe s invaliditetom mogu najlakše pristupiti.

Prometni redari Općine Medulin zahvalili su se mještanima općine Medulin na poštivanju prometnih propisa te na uvažavanju posebnih potreba naših sumještana, a v.d. pročelnika Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Marko Cukon istaknuo je kako se i na ovaj način osobama s invaliditetom olakšava svakodnevno funkcioniranje te pristup institucijama i trgovačkim centrima.

Kako bi se i nadalje podizala svijest građana o značenju znaka pristupačnosti, policija će i u narednom razdoblju provoditi slične preventivne aktivnosti.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AGENT/ AGENTICA ZA NEKRETNINE

Do: 20.01.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA