623 labin tina.info   istarski.hr banner 10.04.2021.

Na području Umaga i Buzeta naleti na divljač

0

Na području Umaga i Buzeta su u večernjim satima 6. travnja evidentirana dva slučaja naleta vozila na divljač. Prvi slučaj evidentiran je  6. travnja oko 19,40 sati na području Umaga, kada je 54-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, iz smjera Ponte Portona prema Novigradu, kada mu je na kolnik istrčala srna koja se nakon udara u automobil udaljila. Na automobilu je nastala materijalna šteta. 

Drugi slučaj evidentiran je na području Buzeta oko 23 sata, kada je 20-godišnjak upravljao je automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, iz smjera Lupoglava prema Buzetu kada je u jednom trenutku udario u srnu koja je uginula. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

 

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA