Elena Puh Belci najavila zelenu tranziciju Pule

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na današnjoj je konferenciji za medije predstavila drugo programsko područje svog programa pod nazivom „Pula diše - Zelena tranzicija Pule“. Ovo područje je izuzetno važno, istaknula je Puh Belci, jer jasno pokazuje smjer kojeg će imati njezin mandat, s trajnim fokusom na održivo, eko i zeleno.

- To su vrijednosti koje se provlače kroz cijeli moj program i koje su preduvjet za daljnji razvoj Pule kao modernog europskog grada, poručila je Puh Belci naglasivši da „Pula mora biti grad koji diše punim plućima – u svakom pogledu.“

Od brojnih aktivnosti koje planira provesti u sljedeće četiri godine u području zelene tranzicije grada, Puh Belci je istaknula nastavak uređenja postojećih šuma te formiranje novih zelenih oaza. – Sadnjom 2.000 novih stabala i uređenjem više od 300 novih urbanih vrtova, Pula će uskoro postati najzeleniji grad u okruženju! 

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule najavila je i pokretanje projekta 'Pula na solarni pogon', kojim se, između ostalog, „planira izgradnja solarne elektrane za potrebe škole 'Veli Vrh' te nastavljamo sa školom 'Vidikovac'. U planu je i širenje projekta 'Pula bez plastike', nadogradnja mjerne stanice kvalitete zraka na Fiželi novim mjernim instrumentima, gradnja novih stanica za električno punjenje vozila i bicikla, daljnji razvoj mreže biciklističkih staza kao i nadogradnja projekta „Bičikleta“.  

Uz to, navela je Puh Belci, gradski autobusi i komunalna vozila prelaze na plin, odnosno struju. – Pula već sad ima ekološki najnapredniji javni gradski prijevoz u Republici Hrvatskoj. Naime, više od polovice naših pulskih autobusa je već s motorima na plin, a ukupno 89 % autobusa koristi najnaprednije Euro 6 motore, kazala je Puh Belci.

- Osim dizanja ekoloških standarda i ulaganja u pluća našeg grada - naše šume - posebno želim istaknuti gradnju suvremenog Azila za napuštene životinje na Partizanskom putu te uređenje parkova i plaža za kućne ljubimce.

Uvjerena sam da odnos prema životinjama ilustrira stupanj razvijenosti nekog grada! Pula je već sada 'pet friendly grad',  a gradnja ovog azila i infrastrukture namijenjene kućnim ljubimcima predstavlja važan iskorak za Pulu. Svi koji imaju kućne ljubimce, uključujući i mene, dobro znaju što to znači!, zaključila je Elena Puh Belci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa