Borba male Rovinjke

'Molimo dragog Boga da se srce naše Didi oslobodi tumora'

0
Foto: 24sata/privatna arhiva
Foto: 24sata/privatna arhiva

Kad doslovce preko noći do tada zdravo i veselo dijete dobije teške dijagnoze i život postane strah i neizvjesnost, svijet roditelja se sruši. Upravo tako osjeća se i obitelj Sabljak iz Rovinja nakon što su saznali da njihova petogodišnja kći Diana, koju svi od milja zovu Didi, najvjerojatnije treba transplantaciju srca, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio članka

Njihovi sugrađani dobra srca odmah su organizirali i akciju prikupljanja pomoći kako bi se nezaposlenim roditeljima troje djece barem malo olakšala teška situacija koja ih je snašla. Didina mama Sanela Maslić-Sabljak (42) kaže da od početka ove godine svi žive kao u bunilu i još se ne mogu pomiriti s činjenicom da njihovoj mezimici iz dana u dan srce sve više slabi.

 

Malena ima nekoliko dijagnoza: Gorlin Goltz sindrom delecije gena PCTH, kardiomiopatiju s izrazito oslabljenom sistoličkom funkcijom, tumor srca, mitralnu insuficijenciju, hipotrofiju vidnog živca i divergentni strabizam.

- Naša Didi vjerojatno će trebati transplantaciju jer joj je srce jako slabo. Do Nove godine bila je savršeno zdravo dijete. Sve je počelo s običnim vrtićkim prehladama i virozama bez temperature. No onda se počela žaliti da je umorna, išla bi leći, a kad bismo se šetali, govorila bi mi: ‘Mamice, malo sporije hodaj’. Išla je u vrtić pa smo mislili da se prehlada vuče kod gotovo sve vrtićke djece. Prvog radnog dana ove godine povratila je u vrtiću. Ostavili smo je doma i dobila je antibiotik. Međutim, antibiotici i vetnolin koji joj je propisan zbog moguće alergije nisu pomagali - počela je svoju mučnu priču majka Sanela.

No već jako zabrinuta odvela je kćer u pulsku bolnicu na pretrage.

- U Puli su nas hitno poslali za Rijeku, gdje se ustanovilo da ima problema sa srcem. Teško mi je još o svemu govoriti, kao da se događa nekom drugom. Na pamet mi nije palo da ima tumor srca, jer u obitelji imamo dijabetes, pa je imala predispozicije za to. No onda smo doznali da je njezino maleno srce u jako lošem stanju i da će trebati novo - kroz suze priča žena.

Nakon nekoliko dana u riječkoj bolnici liječnici su kontaktirali zagrebačku bolnicu Rebro, gdje je Didi upućena na liječenje. Provela je mjesec i pol u bolnici te joj je nakon pretraga postavljeno pet dijagnoza......

Kad su čuli za stanje djevojčice, nekoliko roditelja iz njezina vrtića odlučilo je organizirati humanitarnu akciju “Za Didi”. Informacija se brzo počela dijeliti, a inicijatori akcije pozivaju sve da se uključe, piše 24sata.

Obitelji Sabljak možete pomoći uplatom na račun:
Sanela Sabljak, Raiffeisen banka
IBAN: HR0524840083234972569, opis plaćanja: Donacija za Didi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa