623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.
664 fm baner t

Umaški IDS: Bassanese bi više trebao slušati građane

0
Goran Miljuš, Sunita Prodan Benolić i Arden Sirotić
Goran Miljuš, Sunita Prodan Benolić i Arden Sirotić

"Grad Umag na čelu s gradonačelnikom, do zadnjeg je trena bio odlučan u forsiranju procedure oko donošenja izmjena Prostornog plana uređenja Grada  s ciljem da se proguraju upitne odluke koje nisu u skladu s voljom i interesima građana“, upozorili su na današnjoj konferenciji za medije kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Umaga Sunita Prodan Benolić, predsjednik umaškog IDS-a Arden Sirotić te gradski vijećnik Goran Miljuš.  

Naime, posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu planirana je za sutra, 2. travnja, odnosno na Veliki petak.  Na dnevnom redu je bila i Odluka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Umaga-Umago, koju je Grad povukao u zadnji čas.  

Umaški se IDS, kazala je Prodan Benolić,  u više navrata oštro usprotivio donošenju takvog plana. – Nama je takav prostorni plan neprihvatljiv, iz više razloga.  Kao prvo, ne uzima u obzir peticiju koju je potpisalo 1500 građana protiv predviđene urbanizacije rekreacijske zone Sv. Pelegrina (šuma Zlatorog), gdje je proširen obuhvat u građevinski i omogućava se izgradnja stotine apartmana.

 

- Drugo, valja napomenuti da od 1300 zahtjeva građana, samo 180 je pozitivno riješeno, iako građani znaju  čekati urbanizaciju svog zemljišta više od 20 godina. Većina novih građevinskih područja su gradske i državne nekretnine od kojih se dobar dio nalazi uz samu morsku obalu.

Treći razlog zbog kojeg nam je predloženi Prostorni plan neprihvatljiv, jest što se ponovljena javna rasprava  održala neregularno. Naime, zbog situacije s pandemijom odrađena je isključivo preko interneta, pa su mnogi građani koji ne barataju digitalnim alatima bili onemogućeni sudjelovati u raspravi, a čak i oni prisutni zbog “tehničkih problema” nisu mogli raspravljati o većini točaka.

Zbog gore navedenih razloga, kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Umaga Sunita Prodan Benolić nije iznenađena što takav Prostorni plan nije još uvijek dobio suglasnost resornog ministarstva.

Naglasila je da umaški IDS predlaže da se nakon izbora ponovno održi javna rasprava na kojoj će se mišljenje, potrebe i sugestije naših sugrađana konačno uvažiti.  

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA