Denis Jurić

Žminjski poduzetnik otkrio kakva se bravarija danas traži!

0
Denis Jurić iz tvrtke Jurić metal iz Jurići sa svojim proizvodima (foto: Grafika Režanci/privatni album)
Denis Jurić iz tvrtke Jurić metal iz Jurići sa svojim proizvodima (foto: Grafika Režanci/privatni album)

Iza uspješne tvrtke Jurić metal iz Jurići kraj Žminja stoji ime Denisa Jurića, koji pored standardne bravarije izrađuje i unikatne proizvode. Kako je krenula njegova poduzetnička priča ispričao nam je u kratkom interviewu.

* Kako ste se počeli baviti montažom i izradom ograda i bravarije?
- Kao mlad volio sam raditi sa željezom i izrađivati razne predmete od tog materijala. Jako brzo sam uspio pronaći posao u jednom poduzeću u kojem se izrađivalo proizvode od kovanog željeza i druge unikatne interesantne stvari od tog materijala.Tu sam stekao dodatna iskustva i nakon nekog vremena odlučio sam krenuti s vlastitom proizvodnjom proizvoda iz kovanog željeza. Evo, tako je krenula moja poduzetnička priča, te moje poduzeće Jurić metal d.o.o. Žminj uspješno posluje već punih 20 godina.

* Koje su dobre a koje loše strane tog posla i na kakvim objektima ste najviše angažirani?
- Budući da me rad sa željezom ispunjava, to je ujedno i najbolja strana tog posla, dok nedostaci su ti što je to fizički zahtjevan posao, budući se unikatni proizvodi od željeza ručno kuju, te često tu pritisak vrše i rokovi isporuke, ali u svakom slučaju u velikoj mjeri prevladavaju dobre strane.

Svaki je posao za naše poduzeće od velike važnosti. I ja i moji zaposlenici dajemo maksimum da svaki posao, pa i onaj najmanji, bude odrađen kvalitetno, na zadovoljstvo svakog našeg cijenjenog klijenta, pa samim time ne želim posebno izdvajati niti jedan posao.

* Jeste li imali neko neugodno iskustvo u Vašoj praksi? Koji Vam je posao najviše ostao u sjećanju?
- U početku smo najviše izrađivali ručno kovane proizvode od željeza i običnu crnu bravariju, a sada se na tržištu sve više traže kombinacije željeza i stakla, željeza i kamena te željeza i drva. Najnoviji segment proizvodnje je rezanje dizajnerskih motiva u raznim debljinama lima koje odrađujemo u našoj proizvodnji vlastitim CNC strojem.

 

* Imate li hobije? Što radite u slobodno vrijeme?
- Kad ste poduzetnik imate vrlo malo vremena za hobije i slobodno vrijeme, ali uvijek se nađe dovoljno vremena za obitelj, društvo te za uživanje u onome što čovjek voli i što ga uz posao još dodatno ispunjava.

* Kakva je poslovna i poduzetnička klima u Žminju i centralnoj Istri?
- Žminjština i općenito centralna Istra ima velik broj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika. Za stvaranje povoljne poslovne i poduzetničke klime kako u poduzeću, tako i općenito u bilo kojem kraju najvažnije je zajedništvo. A to naš kraj i ima. Otvorenost, spremnost na suradnju i pomoć u bilo kojem trenutku, a kad se tome pridoda ambicioznost i radišnost stanovnika našeg kraja, konkurentnost na tržištu ne izostaje, te sve to skupa pridonosi dobroj, pozitivnoj poslovnoj klimi.  A svaka dobra, pozitivna poslovna i poduzetnička klima od velikog je značaja za razvoj cjelokupnog gospodarstva uopće. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa