Elena Puh Belci predstavila prvu točku svog programa

0

„S obzirom da živimo u vrlo zahtjevnim vremenima i da smo još uvijek taoci pandemije, moj program i moj plan za sljedeći mandat usmjereni su na prevladavanje posljedica pandemije i osiguravanje uvjeta za što brži povratak u normalu! Tu prije svega mislim na mjere pomoći gospodarstvu i turističkom sektoru, zatim na podršku i pomoć zdravstvenom sektoru, od logistike vezane uz testiranje i cjepljenje do svih drugih stvari, onda na pomoć školama, nastavnicima, umirovljenicima i kulturnim radnicima koji su teško pogođeni pandemijom itd. Prioriteti su presloženi tako da mogu izdržati ovu situaciju i da su gradski resursi 100% u funkciji pomoći i oporavka!“., tim je riječima kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci na konferenciji započela predstavljanje svog programa pod nazivom „Novi iskorak za Pulu!“. 

Naime, kako je najavila, u sljedećih će nekoliko tjedana predstaviti svoj plan za „zelenu, kreativnu i živu“ Pulu kroz osam ključnih područja od infrastrukture, preko gospodarstva, obrazovanja i kulture, do uređenja grada.

- U okviru svakog od područja fokusirat ću se na prioritetne projekte i mjere, čija realizacija predstavlja velik iskorak u kvaliteti života svih Puležana, istaknula je Puh Belci, koja je danas predstavila prvo područje programa 'Pula gradi! Infrastruktura za novi razvojni iskorak'.

 

Od brojnih aktivnosti koje planira provesti u sljedeće četiri godine u području infrastrukture, Puh Belci je istaknula uvođenje preko 1.000 novih parkirnih mjesta, novu, pametnu regulaciju prometa te uvođenje „Park & Ride“ sustava, odnosno  besplatni transfer do centra i nazad autobusima koji stalno cirkuliraju, čime će se drastično smanjiti gužve u centru grada.

Najavila je povećanje selektivnog prikupljanja otpada za više od 200% te izgradnju sortirnice te centra za obradu glomaznog otpada. - Pula će biti prvi veliki grad u Hrvatskoj koji će do 2025. godine ispuniti cilj od 55% odvojenog prikupljenog otpada, kazala je kandidatkinja IDS-a, dodajući:

- Jedan od mojih prioriteta je ravnomjerni razvoj infrastrukture na području cijelog grada! Zato gradimo kanalizacijski priključak u Štinjanu, Valdebeku, Velom Vrhu, Dolinki i Busoleru.

Govoreći o prometnoj povezanosti Pule i planovima u cestogradnji, Puh Belci je najavila širenje zaobilaznice do Premanturske te povećanje mreže biciklističkih staza.

Kandidatkinja IDS-a odlučna je u namjeri da se u uvali Zonki gradi nova ribarska luka,  kojim će konačno riješiti pitanje priveza za ribare južne Istre. U planu je izgradnja terminala za pomorski putnički promet na Vallelungi.

Govoreći o uređenju cestovnih ulaza u Pulu, Puh Belci je najavila proširenje prometnica na četiri trake sa sjeverne strane do skretanja za Fažanu, gradnju rotora na raskrižju s Ulicom Valelunga i nadvožnjaka Paduljski put-Creska.

Za kraj, kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Pule poručila je da za daljnji razvoj grada neophodno prometno povezivanje. - Kontinuirano ćemo ulagati u Zračnu luku Pula kako bi i dalje bila među regionalnim liderima zračnog prometa te  povezati Pulu s europskom željezničkom mrežom!

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa