PAZIN

Započinju radovi na rekonstrukciji i uređenju Parka istarskih velikana

0

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za izvođenja radova o rekonstrukciji i uređenju Parka velikana, odabrana je ponuda tvrtke Vladimir Gortan d.d. kao ekonomski najpovoljnija. Tom prigodom danas je u Parku istarskih velikana održano javno potpisivanje Ugovora o Rekonstrukciji i uređenju Parka Velikana, ukupne vrijednosti 2.976.005,65 kuna s PDV-om.

Građevinskim radovima postojeći park uredit će se tako da će se unutar postojećeg ambijenta i vrijednog biljnog fonda, koji će se očuvati u većoj mjeri, postaviti i novi kvalitetniji sadržaji.  Trenutno prostor funkcionira kao centralni gradski park, u kojem je smješteno 12 skulptura (biste na postoljima) istarskih velikana i centralna memorijalna skulptura. Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako park trenutno ne zadovoljava potrebe djece i građana, te se izvođenjem radova na rekonstrukciji i uređenju, osim krajobraznog uređenja parka planira  prostor za novo dječje igralište i fontanu. Naglasio je kako se bogatstvo parka nalazi u samoj činjenici da je park smješten u samom centru grada te svojim zelenilom predstavlja centralnu oazu za opuštanje i dječju igru.  Zadržat će se i njegov memorijalni karakter renoviranjem skulptura istarskih velikana. Krajobraznim rješenjem, predviđa se tzv. osjetilni park. Sadnjom raznovrsnog bilja i ukrasnog grmlja, te njihovim razmještajem na osnovu boje cvata ili plodova, kao i mirisa, stvorit će se posebne zone različitih karaktera, koje unutar samog parka tvore mikro ambijente mirisa, sjena i boja.

 

Dva glavna fokusa unutar parka su platoi s klupama u južnom dijelu parka te drveni plato s podnom fontanom na sjevernom dijelu. Između tih fokusa postavljat će se šljunčane staze parka, sugerirajući moguće različite scenarije doživljaja, u ovisnosti o odabranoj stazi.

Uz provedeni otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova, proveden je i postupak jednostavne nabave za odabir stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova. Za uslugu stručnog nadzora građenja odabrana je tvrtka Učka-konzalting d.o.o., te je ukupna vrijednost ponude s PDV-om 73.500,00 kuna.  Završetak radova očekuje se do srpnja 2021.godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa