Austrijsko osiguranje pomaže rovinjsku bolnicu

0

Velikodušna donacija Austrijskog državnog osiguravajućeg zavoda za slučajeve ozljede (AUVA -  Allgemeine Unfallversicherungsanstalt) od čak 50  suvremenih bolničkih kreveta ovih dana stiže u rovinjsku Specijalnu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, ukupne procijenjene vrijednosti od 95.000 EUR-a.

Povodom pola stoljeća suradnje, odnosno 50-te obljetnice od potpisivanja prvog ugovora kojim se utemeljilo partnerstvo i razvilo prijateljstvo između AUVA-e i Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj, kao i u silnoj želji za podrškom pomoći u namjeri obnove bolnice, austrijski partner odlučio je darovati rovinjskoj bolnici veliku pošiljku od 50 bolničkih kreveta. Kako je javljeno, prva od četiri pošiljke dragocjene donacije, usprkos izuzetno strogim epidemiološkim mjerama, stigla je već u ranim jutarnjim satima 25. ožujka 2021.

 

„Želim naglasiti da se radi se o iznimnom činu AUVA-e, i to iz više razloga. Naime, AUVA je austrijsko državno zdravstveno osiguranje jednako kao što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u Republici Hrvatskoj, pa je stoga iznimno hvale vrijedan čin državne ustanove koja direktno odgovara Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Austrije da namjenski pomognu u podizanju zdravstvenog standarda jednoj prijateljskoj državi.
Predmetnim činom AUVA šalje snažnu poruku podrške i stabilnosti ne samo dugogodišnjem partnerskom odnosu već i iznimnu poruku podrške u podupiranju svih naših projekata usmjerenih u razvoj bolnice, a što je, obzirom na uvijete poslovanja u 'novom normalnom' od izuzetnog značaja“, kaže ravnatelj doc. dr. sc. Marinko Rade.

Ističe kako su radovi u krugu Bolnice u punom zamahu. U tijeku je obnova zgrade B – glavne bolničke zgrade gdje su smješteni pacijenti koji se liječe preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i svi domaći pacijenti, dok se u prizemlju obavljaju djelatnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i traumatologije te iz područja neurologije.

„Obnavljamo fasadu i postavljamo potpuno novi krov, za koju obnovu je ugovoren iznos od 4.810.001,88 s PDV-om, a koji se dovršetak prve faze planira u mjesecu lipnju ove godine.

Područje rovinjske bolnice u ovom je trenutku najveće gradilište na području grada Rovinja čime će se znatno unaprijediti i poboljšati standard usluga na dobrobit svih korisnika“, zaključuje ravnatelj doc. dr. sc. Rade.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa