GRAD PAZIN

Potpisani ugovori sa sportskim udrugama u vrijednosti od 620.000 kuna

0

Ove godine Grad Pazin dodijelit će 620.000,00 kuna sportskim udrugama i klubovima za redovne aktivnosti, te još 25.000,00 kuna za održavanje 24 sportske manifestacije na području Grada Pazina.

U Školsko-gradskoj sportskoj dvorani – polivalentnoj dvorani, uz epidemiološke mjere, održano javno potpisivanje Ugovora za sufinanciranje u sportu Grada Pazina za 2021. godinu. Novčana sredstava bit će dodijeljena članovima 25 sportskih udruga.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je da unatoč korona virusu i potrebnoj prilagodbi specifičnoj epidemiološkoj situaciji tijekom protekle godine Grad Pazin uspio unaprijediti sportsku infrastrukturu, što je i dalje jedan od prioriteta iz Strategije razvoja Grada Pazina. Ponosan sam na sve sudionike koji su sudjelovali u izgradnji novog Pomoćnog nogometnog igrališta, čija je projekta vrijednost oko 3,5 milijuna kuna. Završetak svih radova i pomoćne infrastrukture očekuje se početkom svibnja 2021.godine. Također, gradonačelnik Krulčić osvrnuo se i na planiranu rekonstrukciju atletske staze koja će se izvoditi oko nogometnog terena, te bi time svi rekreativci i sportaši s područja Pazinštine dobili na korištenje cca 14.500,00 m2  sportskog terena. Vrijednost projekta je oko 3,4 milijuna kuna ( bez PDV-a). Nadamo se da će naredna godina omogućiti sportska natjecanja te da će naši sportaši postizati i dalje odlične rezultate na sportskim terenima, zaključio je Krulčić.

 

U 2021. godini Pazin sportu d.o.o., za Program održavanja sportskih objekata grad Pazin je osigurao sredstava u iznosu od 516.000,00 kuna koje će se utrošiti u održavanje Boćarskog centra A. Anzur, Gradskog stadiona, novoizgrađenog pomoćnog nogometnog igrališta i Školsko-gradske sportske dvorane. Također dio sredstava utrošit će se i na održavanje Pazin E-bike ustava. Ukupno Grad Pazin planira izdvojiti za segment sporta i rekreacije u 2021.godini 3.993.000,00 kuna.

Zoran Bravar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina informirao je prisutne kako će u 2021.godini zajednica biti organizator ili suorganizator raznih manifestacija poput Dječje olimpijade, Revijalnog malonogometnog turnira povodom Rima, Otvorenih vrata sportskih udruga, sve ovisno o epidemiološkoj situaciji, a pružit će potporu, organizacijsku ili novčanu, sportskim klubovima i udrugama za provođenje raznih natjecanja. Čestitao je i na sportskim uspjesima ostvarenima u 2020.godini u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, te zaželio svima što više natjecanja u budućnosti.

Iz gradske uprave Grada Pazina poručuju kako je izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje Grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški interes ove gradske uprave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa