Kanfanar

Počela druga faza preuređenja pruge u biciklističku i pješačku trasu

0

Nakon izrade idejnog rješenja i okončanja prve faze radova na projektu prenamjene nekadašnje pruge Kanfanar-Rovinj u biciklističko-pješačku stazu, kada je trasa očišćena od raslinja, na kanfanarskom je dijelu nekadašnje pruge započela i druga faza radova tijekom koje će se ova atraktivna trasa u potpunosti osposobiti kao biciklistička i pješačka staza.

Na ovoj će se preko 11 kilometara dugoj kanfanarskoj dionici trasa pruge očistiti od korijenja i zaostalih pragova te će biti izvršeni radovi uređenja temeljnog tla kao i završnog sloja od mehanički zbijenog materijala, čime će se ova dionica na kvalitetan način pripremiti za buduće bicikliste i pješake. Vrijednost radova je oko 500.000 kuna, a rok završetka je 70 dana, što znači da će sve aktivnosti biti realizirane pred glavnu turističku sezonu te će turisti, ali i domicilno stanovništvo, već ove godine imati prilike uživati u novoj i atraktivnoj ponudi aktivnog odmora u Istri.

Po izvođenju navedenih radova, staza će biti i primjereno označena signalizacijskim oznakama za bicikliste i pješake, te preprekama na križanjima s putevima i cestama kako bi se osigurala maksimalna sigurnost. Na početku i kraju staze, odnosno u Kanfanaru i Rovinju, korisnici će moći dobiti i detaljnije informacije o stazi i njezinim tehničkim karakteristikama te saznati zanimljivosti i o drugim kulturno-povijesnim i prirodnim atrakcijama uz stazu.

Projekt prenamjene stare pruge Kanfanar-Rovinj, koja je zbog nerentabilnosti prestala s prometovanjem još 1966. godine, za cilj ima oživljavanje šireg područja i utjecaj na cjelokupni razvoj ovoga prostora, i to kroz razvoj cikloturizma, produženje turističke sezone, promicanje intermodalnosti kao zdravog i održivog načina kretanja, očuvanje prirodne, kulturne i industrijske baštine te na razvoj komplementarnih aktivnosti.

Sama staza, po okončanim radovima preuređenja, predstavljat će i idealan spoj zelene i plave Istre, odnosno gostima Kanfanarštine i Rovinjštine, ali i cijele Istre, omogućiti nov, atraktivan i kvalitetan sadržaj za provođenje svoga odmora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa