visoki gosti u pazinu

S veleposlanikom Italije o problematici firme u bivšoj Istraplastici

0
Pierfrancesco Sacco
Pierfrancesco Sacco

Mogućnost ostvarivanja poslovne suradnje s talijanskim kompanijama na području Grada Pazina, te ostvarivanje kontakata lokalnih poduzetnika s talijanskim gospodarskim subjektima, bile su glavne teme sastanka veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj, Nj. E. Pierfrancesco Sacco, te generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Davidea Bradaninija i gradonačelnika Grada Pazina, Renata Krulčića, održanog 22. ožujka.

Prijemu, koji je održan u velikoj vijećnici Grada Pazina, uz generalnog konzula, prisustvovali su i Maurizzio Tremul, predsjednik Talijanske unije iz Rijeke, te Marin Corva, izvršni predsjednik Talijanske unije iz Rijeke. Također sastanku su nazočile i predsjednica Talijanske unije – Zajednice Talijana Pazin, Unione Italiana – Comunita degli Italiani Pisino, Nensi Rabar Batovac i predstavnica talijanske nacionalne manjine u Gradu Pazinu, Graziella Paulović.

Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima, izrazio je dobrodošlicu uvaženom gostu te se osvrnuo na tešku godinu iza nas, u kojoj smo usprkos pandemiji uspjeli realizirati sve planirane projekte. Istaknuo je kako Grad Pazin kontinuirano ulaže u „smart“ projekte i radi na transparentnom uvidu u poslove gradske uprave.

 

Ukratko su predstavljeni trenutni projekti od kojih je kao aktualni istaknut izgradnja Doma za starije, te planovi za gospodarski i kulturni potencijal Pazina i Pazinštine, u vidu razvoja nove gospodarske zone. Razgovaralo se o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Grada Pazina i Zajednice Talijana u Pazinu, te o njihovim odnosima s Republikom Italijom.

Razgovaralo se i mogućnostima ulaganja u novu gospodarsku zonu, te je NJ. E. Sacco izrazio interes za suradnju talijanskih poduzetnika koji bi bili voljni prošiti svoj posao i na područje Pazinštine. Također, gradonačelnik Krulčić dotaknuo se i problematike oko talijanske tvrtke „Natural Recycling company d.o.o.“ koja je do nedavno poslovala u bivšoj tvornici „Istraplastike“, te je upoznao Nj.E. g. Sacca s problematikom koji je nesebično ponudio pomoć oko rješavanja ovog pitanja.

Zaključno gradonačelnik Krulčić i veleposlanik Nj.E. g. Sacco, izrazili su želju i dostupnost za uspješnu i plodonosnu suradnju kako s Veleposlanstvom, tako i s Generalnim konzulatom u interesu svih naših građana i potencijalnih talijanskih ulagača koji namjeravaju doći u Hrvatskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa