Gradonačelnik Pazina primio Udrugu Glas poduzetnika

0
Pazin (foto: Roberto Matković)
Pazin (foto: Roberto Matković)

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić 22.ožujka primio je predstavnike Udruge Glas poduzetnika, na čelu s voditeljem ureda Udruge za Istarsku županiju, Kristianom Korunićem, te suradnicima Alenkom Defar i Damirom Bubić. Voditelj Udruge, Kristian Korunić sa suradnicima predstavio je rad i djelokrug djelovanja ureda Udruge Glas poduzetnika, kao i dugoročne ciljeve i aktivnosti Udruge. Voditelj Udruge, Korunić ističe kako je glavni cilj Udruge zastupanje interesa poduzetnika te ostvarivanje još bolje  komunikacije poduzetnika sa jedinicama lokalne samouprave.

Gradonačelnik Krulčić, upoznao je predstavnike Udruge s gospodarskom situacijom u Gradu Pazinu. Kako je naglasio broj trgovačkih društva raste, a samim time Grad Pazin bilježi i malu stopu nezaposlenosti od 3%. U proteklih 10 godina Grad Pazin je poduzetnicima s područja Grada Pazina kroz razne mjere poticanja gospodarstva iz Proračuna isplatio blizu 3 milijuna kuna potpora kroz razne mjere kao što su oslobađanje dijela komunalnog doprinosa kod ulaganja u proizvodne pogone, sufinanciranje kamatne stope na poduzetničke kredite, potpore za novoosnovana poduzeća i obrte, sufinanciranja polaganja stručnih ispita, ulaganja u znakove kvalitete, certifikate i slično. Tijekom zadnjih 12 godina u gospodarske zone na području Grada Pazina uloženo je više od 12 milijuna kuna u opremanje zona komunalnom infrastrukturom kako bi se svim gospodarstvenicima omogućila osnova za rad.

 

Gradska uprava Grada Pazina osluškuje potrebe tržišta te razvija gospodarske pomoći u skladu s tim potrebama, što se očituje u vidu usmjerenja brojnih aktivnosti na poticanje osnivanja obrta za dadilje, Poduzetničkog inkubator u Pazinu kroz koji je omogućeno svim mladim poduzetnicima da se osim povoljnog zakupa namještajem i informatičkom opremom opremljenih poslovnih prostora nudi i najam opremljene multifunkcionalne dvorane.

Osvrnuo se i na projekt „Pazin – Otvoreni grad“, pomoću kojeg će  poduzetnici i svi zainteresirani građani imati uvid u sve svoje račune i obaveze prema Gradu Pazinu te upoznao predstavnike Udruge sa setom Mjera za potporu gospodarstvu Grada Pazina za vrijeme trajanja pandemije.

Istaknuo je dobru komunikaciju koju gradska uprava njeguje s poduzetnicima na području Grada Pazina te se osvrnuo i na dobru suradnju s Udruženjem obrtnika Pazin. Upravo je  gospodarstvo jedno od glavnih motora razvoja Grada Pazina u budućnosti, istaknuo je Krulčić. Cjelokupni gospodarski razvoj Grada Pazina definiran je strategijom razvoja te programom poticanja razvoja poduzetništva.

Predstavnici Udruge „Istra pomaže“, iskazali su interes za otvaranjem skladišta za prikupljanje roba za potrebite, te mogućnost suradnje putem Razvoje Agencije srce Istre i zaključili kao Grad Pazin i Istra imaju potencijala za ostvarenje još bolje komunikacije upravo kroz suradnju udruga i jedince lokalne samouprave.  Postignut je i dogovor oko buduće suradnje na obostrano zadovoljstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa