Zalogom zlata do prijeko potrebne gotovine

0

Prije desetak godina diljem Hrvatske počele su se otvarati poslovnice za otkup zlata. Nicale su „na svakom uglu” ali opstale su samo one koje su kvalitetnom uslugom zadobile povjerenje građana.

Potom smo svjedočili i popularizaciji zalagaonica koje su nudile kratkoročne aranžmane vezane uz  procijenjene vrijednosti raznolikih predmeta koji se mogu monetizirati.

Novost u ponudi Auro Domusa: dvije usluge na jednom mjestu

Financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa značajno je podigla potražnju za ovakvim tipom usluga. Tvrtka koja je zadobila povjerenje velikog broja građana otkupljujući zlato, Auro Domus, odlučila je klijentima ponuditi obje usluge. Ovaj vodeći lanac u otkupu zlata otvorio je sedamdesetak poslovnica širom zemlje u kojima uz otkup, nudi i uslugu zaloga zlata. U planu je i povećanje tog broja.

Dvije usluge na jednom mjestu”, ističu u Auro Domusu, „olakšavaju izbor klijentima koji sad imaju mogućnost svoje predmete od plemenitih metala prodati ili privremeno založiti”.

Ljudima je ponekad potreban novac kao kratkoročni financijski most do likvidnijih dana. Do novca se može doći na više načina, a jedan od njih je – založiti neki vrijedni predmet poput zlatnog nakita, sata ili zlatnika. U Auro Domusu za to možete dobiti prilično visok novčani iznos, koji nerijetko iznenadi i samog klijenta.

Kako založiti zlato?

U poslovnicama će stručni djelatnici ove tvrtke predmet besplatno procijeniti i odmah po potpisu ugovora klijentu isplatiti gotovinu. On se po svoj dragocjeni predmet može vratiti i otkupiti ga natrag kad god bude htio odnosno mogao. „Na ovaj ste način brzo i elegantno zatvorili vašu financijsku potrebu, a vrijedni zlatni predmet ostao je u vašem vlasništvu”, objašnjavaju u Auro Domusu.

Pokazalo se kako su tržištu potrebne usluge zaloga zlata. Dobitna je to kombinacija i za zalagaonicu i za klijenta. Posjedujemo zlato koje možda ni ne koristimo, ali koristeći ga kao zalog, možemo jednostavno doći do potrebne gotovine.  Sačuvavši pritom zlato, kao sredstvo potencijalnog budućeg unovčavanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa