ROCKWOOL

Izvješće o održivosti 2020. godine: Koristi manje, zazeleni ostalo

0

Svi proizvodi Grupe klasificirani su kao proizvodi s pozitivnim doprinosom UN-ovim ciljevima održivog razvoja dok je ROCKWOOL Grupa prije vremena ostvarila ili premašila dva od svojih šest ciljeva održivosti. Ishod je to izvještaja tvrtke Trucost, S&P Global.

"Dok sve vlade i društvo diljem svijeta nastavljaju borbu s pandemijom COVID-19, ozelenjavanje gospodarskog oporavka dobiva još veći značaj. Izvješće o održivosti ROCKWOOL Grupe za 2020. godinu detaljno opisuje kako naši proizvodi doprinose ovom cilju, uključujući poboljšanja u proizvodnji i napredak vezan uz naš doprinos UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Manja potrošnja energije i resursa ključni su za rješavanje globalnog klimatskog izazova, a ROCKWOOL proizvodi igraju jako važnu ulogu. „Ušteda energije na prvom mjestu, a zatim korištenje obnovljivih izvora, najisplativiji je način dekarbonizacije društva. Zbog toga u Rockwoolu stalno ponavljaju da je najbolji pristup ‘koristi manje, zazeleni ostalo“, komentira izvršni direktor tvrtke ROCKWOOL Jens Birgersson.

Jens Birgersson nastavlja: „Ponosni smo što je tvrtka Trucost S&P Global ponovno klasificirala sve naše proizvode kao proizvode koji pozitivno utječu na UN-ove ciljeve održivog razvoja. Održivost je u srži našeg poslovanja, a mi se trudimo imati pristup zasnovan na činjenicama na osnovu kojih možemo pratiti maksimalan utjecaj naših proizvoda i minimalan utjecaj naše proizvodnje“.

Značajno je što je Trucost S&P Global procijenila više od 15.000 tvrtki na globalnoj razini i došla do zaključka da je ROCKWOOL među 10 najboljih kada je riječ o pozitivnom učinku svojih proizvoda.

Kao dodatan pozitivan ekološki utjecaj vlastitog poslovanja, ROCKWOOL procjenjuje da 95% prihoda poslovanja u segmentu izolacije ispunjava EU Taxonomy uvjete u kategoriji ublažavanja klimatskih promjena, čime doprinosi održivom razvoju u Europi. U pogledu daljnjeg smanjenja utjecaja proizvodnje, ROCKWOOL se u prosincu 2020. obvezao na dugoročni plan dekarbonizacije čiji su ciljevi provjereni i odobreni inicijativom Science Based Targets.

Komentirajući napore koje tvrtka ROCKWOOL ulaže kako bi smanjila utjecaj svoje proizvodnje na okoliš, Jens Birgersson navodi: „Tijekom 2020. godine nastavili smo jačati cirkularnost našeg poslovanja ispunjavajući ili premašujući dva od naših šest ciljeva dvije godine prije roka s odličnim napretkom u ispunjavanju još dva druga cilja".

Birgersson zaključuje: „Unatoč izazovima s kojima se još uvijek suočava globalna zajednica, optimistični smo. Rješenja za mnoge svjetske izazove već postoje, posebno kada govorimo o zgradama. U tvrtki ROCKWOOL radujemo se što ćemo i dalje doprinositi u stvaranju otpornijeg, zdravijeg i sigurnijeg društva i još jačeg kružnog gospodarstva“.

Najvažniji pokazatelji održivosti tvrtke ROCKWOOL u 2020. godini:

• ROCKWOOL izolacija za zgrade koju smo prodali u 2020. godini, tijekom svog vijeka trajanja spriječit će 100 puta veću količinu emisije ugljika od one emitirane prilikom njene proizvodnje. Isti omjer vrijedi i za potrošnju energije.
• U prosincu 2020. ROCKWOOL je najavio ambiciozne, znanstveno utemeljene globalne ciljeve dekarbonizacije, potvrđene inicijativom Science Based Targets (SBTi).

Njeni ključni elementi su:

* Smanjiti ukupne tvorničke emisije stakleničkih plinova za 38% do 2034. (u odnosu na referentnu 2019. godinu)
* Smanjiti ne-tvorničke ukupne emisije stakleničkih plinova u životnom ciklusu za 20% do 2034. (u odnosu na referentnu 2019. godinu)
* 2020. ROCKWOOL je postigao dva od svojih šest ciljeva održivosti dvije godine prije roka. Ta dva cilja su smanjiti odlaganje otpada iz proizvodnje za 40% - ROCKWOOL je ostvario smanjenje od 50% - i poboljšati učinkovitost korištenja vode u svojim tvornicama za 10 posto.

Cijelo izvješće pročitajte ovdje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa