Miletić u Rovinju:

'Zdravstvo u Istri uskoro najnaprednije u cijeloj Hrvatskoj'

1
Marinko Rade, Boris Miletić i Marko Paliaga
Marinko Rade, Boris Miletić i Marko Paliaga

Kandidat za istarskog župana Boris Miletić je 15. ožujka posjetio Rovinj, gdje je s brojnim građanima razgovarao o prioritetima  za daljnji razvoj naše regije. - Zdravlje i sigurnost svih naših sugrađana, kao i brojnih gostiju osnovni su preduvjet kvalitetnog života i razvoja, poručio je Miletić koji se, tom prigodom, sastao i s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom te ravnateljem Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, doc.dr.sc. Marinkom Radeom.

- Bolnica u Rovinju svijetli je primjer zdravstvenih ustanova u cijeloj zemlji. Riječ je o županijskom strateškom projektu koji zahvaljujući odličnom upravljanju ravnatelja sa svojim suradnicima, visoko postavlja ljestvicu zdravstvenih standarda, rekao je Miletić te je naglasio:

- Reorganizacija rada pozicionirala je ovu bolnicu među jedine tri bolnice u Republici Hrvatskoj s pozitivnim financijskim poslovanjem uz samostalno pokrivanje svih troškova više od 5 uzastopnih godina, te kao primjer poslovnog modela među javnim zdravstvenim organizacijama u Republici Hrvatskoj.

U narednom mandatu pokrenut ćemo nove djelatnosti, kao i daljnji razvoj ustanove, uz novi sportsko-lječilišni kompleks i Centar za ranu neurološku rehabilitaciju djece, poručio je Miletić i naveo da će tim iskorakom Istarska županija podići na najviši nivo sve svoje bolničke ustanove, a time i donijeti dugoročne benefite svim građanima Istre.

 

Ravnatelj doc.dr.sc. Marinko Rade naveo je da ustanova pokriva godišnje potrebe 3.000 bolničkih pacijenata, obavlja 12.500 pregleda te više od 120.000 terapijskih postupaka. - Kako bi zajednički na razini županije podigli standard liječenja na najviši mogući nivo, organizirali smo funkcionalno spajanje s Dječjom bolnicom Srebrnjak. Time, specijalisti iz Zagreba dolaze obavljati preglede u Rovinju, što neminovno diversificira profil specijaliste u našoj ustanovi te podiže kvalitetu zdravstvene zaštiti ove najranjivije populacije, kazao je ravnatelj rovinjske bolnice, zaključivši i da investicija Grada Rovinj u sportsko-lječilišnom kompleksu Bolnice Rovinj , uz terapijske plaže financirane sa strane Istarske županije te Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, otvorila je mogućnost kandidiranja bolnice kao referentni centar za Thalassotherapiju Republike Hrvatske

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga istaknuo je odličnu suradnju Grada Rovinja i same ustanove. – Grad, naime, kazao je Paliaga, samostalno ulaže u obnovu bazena i fizioterapije na području bolnice, a do sada je Grad Rovinj kroz vlastiti EU projekt obnovio  i kompletnu infrastrukturu bolnice, kanalizaciju i vodu. U ovom trenutku, zaključio je gradonačelnik Paliaga, Istarska Županija i Grad Rovinj financiraju samostalno, zajedno s bolnicom preko 20 milijuna kuna vrijedne investicije obnove.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa