655 boris 970
664 fm baner t
Boris Miletić u Pazinu:

'Istra u narednim godinama dobiva novu prometnu infrastrukturu!'

0

Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić posjetio je 13. ožujka Pazin, gdje je u društvu brojnih građana i simpatizera govorio o svom programu oporavka i jačanja gospodarstva. Tom se prigodom, susreo i s gradonačelnikom Renatom Krulčićem te ravnateljem Županijske uprave za cestu Istarske županije Robijem Zgrablićem, s kojima je razgovarao o budućim projektima u području cestogradnje. 

- Dovršetak i gradnja nove prometne infrastrukture, istaknuo je Miletić, bit će jedan od ključnih prioriteta narednog mandata, bez obzira radi li se o Istarskom Ipsilonu ili pojačanog ulaganja u županijske i lokalne prometnice. Uz to, napomenuo je Miletić, željeznicu vidimo kao okosnicu novog ciklusa razvoja prometa u Istri. Želimo pokrenuti rekonstrukciju pruge Pula – Divača, povezivanje s europskom željezničkom mrežom te pokretanje obnove pruge Lupoglav - Štalije.

Pohvalivši iznimnu suradnju Županijske uprave za ceste s istarskim gradovima i općinama, ravnatelj Zgrablić je naglasio da se svi programi izvanrednog održavanja realiziraju u suradnji s lokalnom samoupravom koja iste sufinancira na svom području, a bez čije pomoći to ne bilo moguće.

- Županijska uprava za ceste Istarske županije upravlja i održava 1250 km županijskih i lokalnih cesta, preciznije 598 km županijskih cesta i  652 km lokalnih cesta. U redovno održavanje u četverogodišnjem razdoblju 2017. – 2020. godine uloženo je 173,6 milijuna kuna, a u izvanredno održavanje 106,5 milijuna kuna, kazao je Zgrablić dodajući:

- Od financijskih značajnih radova izvanrednog održavanja  u četverogodišnjem razdoblju izdvajamo radove na županijskim cestama Bale – Barbariga, Tićan – Višnjan, Motovun – Most Livade i mnoge druge.  Dok za naredno razdoblje planiraju se značajni financijski radovi izvanrednog održavanja na županijskim cestama Labin  - Kapelica, Mevidići – Sv. Lovreč, Kršan – Boljevići te Rovinj – Polari.

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić govoreći o sigurnosti gradskog prometa, istaknuo je da su pri kraju radovi na izgradnji pazinske zaobilaznice, odnosno dionice od čvora Rogovići do Lindarskog križa, vrijednog projekta u iznosu od 53,6 milijuna kuna. „U Pazinu već godinama radimo na projektima cestogradnje kojima se želi osigurati isti standard ne samo u gradskim četvrtima, već i u prigradskim naseljima.“

- Zahvaljujući pametno osmišljenim projektima, Pazin je grad koji se najbrže razvija u cijeloj Hrvatskoj, a rezultati postaju sve vidljiviji, kazao je Krulčić istaknuvši, između ostalog, dogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića „Olga Ban“ te pokretanje izgradnje Doma za starije osobe.

- Naša vizija razvoja Pazina može se opisati krilaticom Smart&Green, odnosno pametan i zelen grad. Uskoro krećemo s postavljanjem brzog bežičnog interneta na brojna područja u gradu, a kako bi nastavili sa dobrim praksama transparentnosti i uključivanja građana u rad gradske uprave Grad Pazin je ovih dana pokrenuo projekt 'Pazin – otvoreni Grad!. , naglasio je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić istaknuvši i da je brendiranje grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški interes ove gradske uprave. - Pri kraju smo završetka projekta izgradnje novog 3,4 milijuna kuna sa PDV-om, vrijednog pomoćnog nogometnog igrališta, zaključio je Renato Krulčić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA