dan narcisa

Gea organizira humanitarnu aukciju na Facebooku

0

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula koji se profilira u udrugu žena oboljelih od malignih bolesti, i ove godine organizira Dan narcisa 2021. da bi podigao svijest žena o važnosti preventivnih pregleda dojki, ali i samopregleda dojki. Ujedno je to prilika da se humanitarnom akcijom prikupe financijska sredstva neophodna za financiranje savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta, fitoterapeuta, limfne drenaže i ostalih programa psihosocijalne podrške kao što su kreativne radionice, koji su za članove udruge potpuno besplatni.

Obilježavanjem Dana narcisa Kluba Gea skreće pažnju prvenstveno na rak dojke, odnosno na podizanje svijesti žena ali i muškaraca, koji također obolijevaju od ove bolesti, o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te vođenju brige o vlastitom zdravlju.

Dan narcisa obilježava se prve proljetne subote, a ove godine je to 27. ožujka. Održavanje tradicionalne manifestacije ovisit će o epidemiološkim mjerama, stoga Gea Pula već ovu subotu 13. ožujka započinje obilježavanje na virtualan način, na društvenoj mreži facebook, gdje se točno u 18,00 sati otvara humanitarna aukcija putem koje će građani donacijom moći podržati rad udruge koja postaje mjesto kojem se obraćaju oboljeli, ne samo iz Pule i okolice, već i cijele Istre.

Aukcija će trajati od 13. do 20. ožujka 2021. godine, a korisnici građani će bidanjem/licitiranjem za pojedini artikl, moći donirati Klub Gea i za sebe ili kao poklon dragoj osobi, izabrati unikatne radove koje su izradile članice Gea Pula na kreativnim radionicama ali i radove umjetnika, unikatni nakit, poklon bonove za izlet, večeru ili neku drugu uslugu.

Za one koji žele donirati Geu, a nisu na Facebooku svoje donacije mogu uplatiti na broj žiro računa IBAN: HR 3424070001500013843

Vjerujemo da će se veliki broj građana odazvati našoj akciji i pomoći da Gea opstane u ovim teškim vremenima.

Broj članova Kluba Gea Pula stalno raste i ove smo godine prešli brojku od 200 članova. Potrebe za podrškom su sve veće, što ima za posljedicu veće financijske izdatke stoga je udruga prisiljena organizirati humanitarne akcije kako bi se prikupila potrebna sredstva. Osim podrške oboljelima i liječenima, misija Kluba Gea Pula osvijestiti je javnost o važnosti preventivnih pregleda i otkrivanja kako raka dojke, tako i drugih malignih oboljenja u ranoj fazi jer rak je izlječiv ako se na vrijeme otkrije.

Upravo krilatica Kluba Gea NE „ću ben“, hodi zajno! koja je postala naš zaštiti znak, nastoji potaknuti žene, ali i muškarce da ne odgađaju zdravstvene preglede i da da vode računa o svom zdravlju, a svaku promjenu ili neuobičajeni simptom, prepoznaju i jave se svojem liječniku. Epidemija Covida-19 koja i dalje traje, ne daje nam alibi da ne ustrajemo u brizi za vlastiti zdravlje i prevenciju drugih oboljenja.

Rak se može dogoditi svakome i nažalost statistički podaci pokazuju da će svaka deveta žena Istri oboljeti od raka dojke. Godišnje u Istri oboli u prosjeku 128 žena, a njih 47 umire. Klub Gea Pula otvoren je za sve kojima je pomoć potrebna! Za sva pitanja, informacije ili pomoć dostupni smo putem adrese e-pošte: info@geapula.hr i broja tel. 097 6298 221. Više o svim programima podrške koje Gea Pula pruža, ali i savjete o pravima onkoloških bolesnika, video o samopregledu dojke, pronađite na internetskoj stranici www.geapula.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa