Radolović: SDP prva stranka u borbi za ženska prava

0
Sanja Radolović dijeli cvijeće na pulskoj tržnici
Sanja Radolović dijeli cvijeće na pulskoj tržnici

SDP Pule kao i svake godine nastavio je obilježavati međunarodni Dan žena, popularni 8. mart. Na pulskim tržnicama Veruda i u centru grada na Narodnom trgu SDP Pule predvođen predsjednicom SDP Pule, i saborskom zastupnicom, Sanjom Radolović obilježio je dan žena prigodnim dijeljenjem cvijeća.

Mađu ostalima tu su bili gradski vijećnici Igor Belas, Siniša Gordić i Danijel Ferić, koji je i kandidat za župana, te niz volontera koji su pazili na poštivanje epidemioloških pravila korištenjem maski i rukavica. U ovim vremenima kada je glavna preokupacija zdravlje te borba protiv korona virusa, SDP Pule podijelio je preko 800 komada sadnica cvijeća te vjerujemo uljepšao dan ženama.

SDP je uvijek bio prva i najjača stranka u borbi za ženska prava te općenitu ravnopravnost među ljudima. Iako živimo u nenormalnim vremenima, diskriminacija na osnovu spola, a niti bilo kako drugačije, ne smije postati normalna stvar. Sanja Radolović obratila se okupljenima.

„Vidljivo je kako se neke stvari mijenjaju na bolje po pitanju ravnopravnosti spolova, ali nažalost i dalje nismo riješili najbitniji problem u današnjem društvu, a to je pravo na rad odnosno rad na neodređeno vrijeme. Žene i dalje predvode u toj kategoriji kada govorimo o slabije plaćenim radnim mjestima, ugovorima na određeno i to je porazno jer obično su svima puna usta demografije ali trudna žena prva ne dobije produženje ugovora o radu. Dok na upravljačkim pozicijama lakše je nabrojati koliko ih ima nego koliko ih nema. Na nama je da taj problem riješimo čim prije i želim čestitati svim ženama njihov dan u svoje osobno ime i u ime SDP Pule“, zaključila je svoje obraćanje Sanja Radolović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA