623 labin tina.info   istarski.hr banner 10.04.2021.
kandidat za župana

Boris Miletić se susreo s gospodarstvenicima u Bujama i Rovinju

0
Boris Miletić s rovinjskim gospodarstvenicima
Boris Miletić s rovinjskim gospodarstvenicima

Susretima s brojnim gospodarstvenicima u Bujama i Rovinju, kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić završio je prvu seriju druženja s istarskim poduzetnicima i obrtnicima, kojima je predstavio svoj plan oporavka gospodarstva od krize izazvane pandemijom te jačanja istarskog gospodarstva.

- Razgovori s našim vrijednim i marljivim gospodarstvenicima, koje vidim kao stup stabilnosti i snage Istre, bili su izuzetno plodni. Međusobno uvažanje i dobar partnerski odnos nastavit će se i u narednim godinama, kazao je Miletić dodajući da će redovna i otvorena komunikacija s gospodarstvenicima biti njegov trajni prioritet.

Kandidat za istarskog župana Boris Miletić smatra da se puno može napraviti za daljnji razvoj gospodarstva na regionalnom nivou. - S gospodarstvenicima dijelim isti cilj - da najrazvijeniju hrvatsku regiju odvedemo još korak dalje na putu razvoja i napretka! U tome će dobra suradnja javnog i privatnog sektora biti od presudne važnosti, stoga me raduje što imamo sve preduvjete za jačanje istarskog gospodarstva, koji već sad ima lidersku poziciju u Hrvatskoj, kazao je kandidat IDS-a za istarskog župana. 

 

U razgovorima s gospodarstvenicima diljem Istre, Miletić je najavio daljnji razvoj strukovnog obrazovanja i stručnih kadrova. - Novim Sveučilišnim kampusom i novim prostorom, Istarsko veleučilište nudit će moderne uvjete za studiranje i novi studiji, uz Istarski fond za stipendiranje nadarenih učenika i studenata. Time ćemo našim mladima osigurati sigurne i kvalitetne poslove, a našim obrtnicima i poduzetnicima vrijedne i osposobljene ljude.

Najavivši neke od ključnih projekata njegovog mandata, Miletić je istaknuo da „ovim planom najavljujemo novo prometno povezivanje Istre, koje uključuje modernizaciju istarske željeznice i  izgradnju pomorskog putničkog terminala u Puli, širenje zračne luke Pula i istarskog Y prema Labinu“. Miletić je najavio ubrzanu digitalizaciju gospodarstva i javne uprave te konkretno ulaganje od 250 milijuna kuna za stvaranje 1.000 novih radnih mjesta.

Istarski gospodarstvenici posebno su pozdravili program IDS-ovog kandidata za župana  o poticanju razvoja poduzetničkih zona, poslovnih inkubatora i coworking centara u Istarskoj županiji kao i opredjeljenje za jačanje poduzetničke klime.

- Vjerujem u Istru kao regiju stalnog rasta, napretka i novih ideja! Želim da u sljedeće četiri godine budemo još prepoznatljiviji na karti svijeta, da budemo ne jedan nego dva koraka ispred.  Građani s nama biraju rad, napredak, inovacije, pametna rješenja i zelenu ekonomiju, istodobno čuvajući sve ono što Istru čini Istrom, svojom i posebnom, zaključio je Boris Miletić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA