Gradonačelnik Poreča obišao nova gradilišta u Novoj Vasi

0

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je ovog tjedna otvorena gradilišta u Mjesnom odboru Nova Vas, u društvu predsjednika mjesnog odbora Rolanda Kosinožića i pročelnika za komunalni sustav Marina Poropata.

Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo da uskoro kreće asfaltiranje prometnice Kosinožići-Vežnaveri i obnova prometnice Nova Vas-Kosinožići, nakon što su proteklih godina realizirani neki od najtraženijih projekata u tom mjesnom odboru – obnova ceste Kukci-Stranići i obnova ceste St.Portun-Antonci-Kosinožići. Sve su se investicije realizirale kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste, nakon što je obnovljena vodovodna mreža i izgrađen kanalizacijski kolektor, koji je temelj za širenje kanalizacijske mreže. Dodatno, realiziran je nogostup iz središta Nove Vasi prema mjesnom groblju, asfaltirana spojna cesta Stranići – Cancini, Vržnaveri su dobili novu autobusnu stanicu i prateću infrastrukturu, proširene su prometnice po cijelom mjesnom odboru, a mreža javne rasvjete modernizirana je i proširena.

U suradnji s braniteljskim udrugama realiziran je i spomenik braniteljima Poreštine u Novoj Vasi, na mjestu s kojeg su iz srca Istre odlazili na bojišta.

-  Nastavljamo radno dalje, kao od prvoga dana, uvijek istim tempom. Riješili smo neke od kritičnih prometnih točaka, a sada idemo dalje s realizacijom nogostupa na relaciji Nova Vas- Kukci, kao i u smjeru Brčići. Mjesni odbor Nova Vas jedan je od naših najvećih. Upravo zato, u narednom razdoblju planiramo projektiranje nove škole u Novoj Vasi, nakon što smo već izgradili nove škole na Finidi i u Žbandaju. Također, nakon izgradnje kolektora, glavni je prioritet dovesti kanalizacijsku mrežu u ona mjesta koja nisu obuhvaćena EU Projektom Poreč. Realizacijom toga ćemo s trenutne pokrivenosti veće od 90% približiti 100-postotnoj pokrivenosti, što je puno viši postotak od državnog prosjeka - rekao je Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa