623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.
664 fm baner t
Kandidatkinja za načelnicu Fažane

Nicoletta Balija za ulazak Fažane u ITU mehanizam

0
Nicoletta Balija
Nicoletta Balija

„Pred članicama i članovima Općinskog vijeća Fažane sutra je „prilika desetljeća“, preciznije Odluka o ulasku naše općine u ITU mehanizam, instrumentu koji omogućuje korištenje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganje tih sredstava u jačanje gospodarskog razvoja, kazala je kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija.

Iako se Fažana mogla uključiti u taj projekt u samom početku, odnosno 2015., kandidatkinja za načelnicu Fažane istaknula da „nema koristi od plakanja nad prolivenim mlijekom.“ – Vrijeme ne možemo vratiti, ali zato se možemo pobrinuti da u narednom razdoblju mukotrpnim radom nadoknadimo propuštene prilike!, kazala je Balija napomenuvši da su od početka ovog programa gradovi i općine na području Puljštine povukle 171 milijun kuna.

- Taj podatak najbolje govori o važnosti sinergije s gradovima i općinama u okruženju za budući razvoj naše sredine, kazala je Balija poručivši da će s velikim zadovoljstvom podržati odluku o ulasku Fažane u ITU mehanizam.

 

- Koliko ćemo biti uspješni u povlačenju sredstava iz EU fondova u nadolazećem novom ciklusu financiranja ovisi, međutim, isključivo o nama.  Zato sam uvjerena da se naša Općina treba okrenuti EU fondovima i europskim programima te da moramo uložiti velike napore u pripremu kvalitetnih projekata.

Kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija napomenula da su proračunska sredstva općine nedostatna za sve projekte koje planiraju realizirati u narednim godinama, stoga, kazala je, sredstva iz ITU mehanizma mogu zaista učiniti razliku.

- Naša je želja usmjeriti ih ka daljnjem razvoju poduzetništva, poduzetničkih zona i revitalizaciju kulturne baštine i ne dvojim da ćemo u tome uspjeti!, zaključila je Nicoletta Balija.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA