Pula: Nova organizacija prometa u Rovinjskoj ulici

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

S ciljem postizanja veće sigurnosti u prometu, kako za vozila, tako i za pješake, kao i s ciljem povećanja broja parkirnih mjesta za građane koji gravitiraju ovom dijelu grada, Grad Pula uvodi još jednu novu regulaciju prometa i to na dijelu Rovinjske ulice, od raskrižja s Gajevom ulicom do raskrižja s Arsenalskom ulicom.

Nova regulacija prometa sastoji se u: izmjeni postojećeg dvosmjernog toka prometa jednosmjernim tokom prometa, obilježavanju mjesta za uzdužno parkiranje vozila, obilježavanju novih pješačkih prijelaza te uvođenju zone ograničenja brzine kretanja na 30 km/h. Nova regulacija prometa, koju je zatražio i sam Mjesni odbor Monte Zaro, uvodi se po izrađenom prometnom elaboratu, na kojega je ishođena i odgovarajuća prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave Istarske.

 

U sklopu uvođenja nove organizacije prometa izvršit će se i rekonstrukcija dijela cestovnih rubnjaka, te će se na dijelovima povećati i širina same prometnice.

Cesta će s izvođenjem građevinskih radova započeti 1. ožujka, a po završetku istih, koji su planirani za kraj tjedna, Pula parking će postaviti i obilježiti odgovarajuću prometnu signalizaciju sukladno spomenutom prometnom projektu. Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa te se mole svi sudionici u prometu na dodatan oprez i poštivanje, kako privremene, tako i nove prometne signalizacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa