Župan i gradonačelnik zahvalili liječnicima

Radin: 'Naši liječnici i medicinsko osoblje nose veliki teret'

0
U obilasku gradilišta
U obilasku gradilišta

U povodu Hrvatskog dana liječnika obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule Boris Miletić održali su 26. veljače radni sastanak u Općoj bolnici Pula s ravnateljicom dr. Irenom Hrstić i voditeljima bolničkih službi i odijela. Župan i gradonačelnik tom su prilikom liječnicima čestitali njihov Dan te im uputili zahvale na predanom i požrtvovanom radu, koji je posebno došao do izražaja tijekom pandemije COVID-19.

„Bolnica djeluje u otežanim uvjetima, što zbog COVID-a, što zbog činjenice da paralelno traju radovi na dogradnji OB Pula. Hvala na svemu što činite i što ćete činiti u budućnosti. U tim teškim okolnostima, naši liječnici i medicinsko osoblje nose veliki teret, pri tom pružajući profesionalnu, odgovornu i etičnu zdravstvenu uslugu našim građanima“, naglasio je župan Radin koji je, kako je rekao, i sam korisnik bolničkih usluga s kojima je zadovoljan. Govoreći, pak, o budućnosti, Bolnicu vidi kao sveistarsku zdravstvenu ustanovu gdje će svi naši građani, ali i gosti dobiti vrhunsku medicinsku skrb.

„Nakon ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, koncentrirat ćemo se na vrhunske kadrove, što već i činimo gradnjom Medicinske škole, stipendiranjem studenata medicine te subvencioniranjem kamata za stambene kredite i plaćanja zakupnina za smještaj liječnika i ostalog deficitarnog medicinskog osoblja“, zaključio je župan.

 

Gradonačelnik Miletić je naglasio kako se liječnicima i medicinskom osoblju treba pokloniti jer su oni iznijeli najveći teret tijekom pandemije.

„Mislim da možemo biti zadovoljni što taj tridesetogodišnji san izgradnje nove Bolnice postaje realnost. Od 30. lipnja prošle godine, Bolnica djeluje na jednoj lokaciji, a znamo koliko je bilo teško djelovati na dvije lokacije. Osim boljih prostornih uvjeta i vrhunske opreme, ključan faktor je osoblje. Osim same Bolnice, u tijeku je izgradnja Medicinske škole koju u jednakim omjerima financiraju Županija i Grad Pula, a tu je i skorašnji dovršetak Hospicija u neposrednoj blizini. Naša intencija i velika želja je da Medicinski fakultet u Puli dobije dopusnicu za rad, čime bi imali kvalitetno zaokruženu cjelinu kad govorimo o javnozdravstvenom sustavu“, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica dr. Hrstić se zahvalila županu i gradonačelniku na razumijevanju koje pokazuju za istarsko zdravstvo, bilo da je riječ o problematici pulske Opće bolnice ili ostalih zdravstvenih ustanova. Župan i gradonačelnik su ujedno obišli i gradilište nove Bolnice, čija je izgradnja započela u siječnju 2015. godine i u završnoj je fazi. Što se, pak, opreme tiče, u financijskom smislu realizirano je 75 posto planiranih sredstava za medicinsku i nemedicinsku opremu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa