plaća načelnika ili naknada savjetnika

Bratulić objavio kandidaturu nakon mišljenja Povjerenstva za sukob interesa

0
Mario Bratulić (foto: Facebook)
Mario Bratulić (foto: Facebook)

"Dragi naši, idemo po sedmi mandat načelnika Općine Sv. Petar u Šumi. Ovog tjedna su općinska i županijska organizacija HDZ potvrdile moju kandidaturu za načelnika. Kao što sam najavio u zadnjem razgovoru za medije, idemo ostvariti najbolje mjesto za život u RH. Gremo delat za naše ljude i našu dicu. Živili", objavio je načelnik Svetog Petra u Šumi Mario Bratulić na Facebooku 25. veljače.

Inače, sredinom veljače na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljeno je mišljenje i to na zahtjev samog Bratulića.

"Na zahtjev dužnosnika Marija Bratulića, općinskog načelnika Općine Sveti Petar u Šumi, na 113. sjednici, održanoj 29. siječnja 2021., Povjerestvo daje sljedeće mišljenje... Dužnosnik Mario Bratulić, općinski načelnik može istovremeno uz profesionalno obnašanje navedene dužnosti za koje prima plaću, obavljati i poslove savjetnika, posebnog savjetnika ili člana savjeta iz članka 23. Zakona o Vladi Republike Hravatske, ali bez prava na naknadu. Ukoliko bi dužnosnik dužnost općinskog načelnika Općine Sveti Petar u Šumi obnašao volonterski, ali bez primanja volonterske naknade, u tom slučaju imao bi pravo na naknadu za obavljanje poslova savjetnika, posebnog savjetnika ili člana savjeta iz članka 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske"; objavilo je Povjerenstvo.

 

"U zahtjevu za davanjem mišljenja dužnosnik traži mišljenje Povjerenstva može li kao načelnik Općine Sv. Petar u Šumi obavljati poslove posebnog savjetnika ministrice poljoprivrede mr. sc. Marije Vučković, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske. Navodi da poslove načelnika Općine Sv. Petar u Šumi od 1. travnja 2018. obavlja profesionalno, a da je na mjesto načelnika Općine Sv. Petar u Šumi prvi put izabran 1997., ali je sve do 2018. poslove obavljao volonterski. Postavlja pitanje ima li za obavljanje poslova savjetnika pravo na naknadu te ima li pravo na putne troškove ili druge troškove proizišle iz obavljanja poslova savjetnika", piše u mišljenju Povjerenstva.

"Uvidom u zadnje podneseno Izvješće o imovinskom stanju dužnosnika Marija Bratulića, od 18. prosinca 2020., utvrđeno je kako dužnosnik dužnost općinskog načelnika obnaša profesionalno, za što prima plaću u iznosu od 12.442,89 kn. Člankom 12. ZSSI-a propisano je da dužnosnici koji za vrijeme obnašanja javne dužnosti primaju plaću za dužnost koju obnašaju ne smiju primati drugu plaću ni naknadu za obnašanje druge javne dužnosti, osim ako je zakonom drugačije propisano", zaključuje se u mišljenju Povjerenstva. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa