temperaturne razlike od 10 stupnjeva

Što se to jutros događalo na obali? ‘Gušimo se u magli‘

0
Fortica u Labinu (foto: Istramet Facebook)
Fortica u Labinu (foto: Istramet Facebook)

"Sam kraj klimatološke zime obilježavaju netipične meteorološke prilike. Toplo je za doba godine, no uz obalu je magla glavni čimbenik vremena", piše Istramet.

"Temperaturne razlike prošle noći, ali i jutros su zaista fascinantne. Zahvaljujući utjecaju magle i fenske bure, samo na području grada Labina sinoć su razlike iznosile 10-ak stupnjeva Celzija. Slično je i jutros kada je izlazak sunca dodatno bio “uljepšan” velikom količinom saharskog pijeska koji se ustalio iznad Europe. U nastavku dana očekuje nas slično vrijeme, ali uz napomenu kako je trajanje magle poprilično teško predvidjeti. U našoj prekjučerašnjoj objavi priložili smo koji modeli su predviđali maglu, a koji nisu. Idućih dana također postoji velika mogućnost razvoja morske magle koja će u potpunosti definirati tip vremena uz uži obalni pojas, dok će u unutrašnjosti poluotoka prevladavati pretežno sunčano i za doba godine iznimno toplo proljetno vrijeme", donosi Istramet.

'U Umagu užasno gusta magla', 'Maglu možeš rezat nožem u Puli', 'Novigrad i zapadna obala, gušimo se u magli', pišu Istrani na Facebooku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa