Urološki odjel u pulskoj bolnici ima najmlađi tim u Hrvatskoj

0
Dr. Predrag Mamotov (desno)
Dr. Predrag Mamotov (desno)

Dr. Predrag Mamontov, voditelj urološkog odjela i djelatnosti za kirurgiju Opće bolnice Pula istaknuo je 12. veljače na konferenciji za medije kako su najmlađi urološki tim u Hrvatskoj koji je išao u reorganizaciju kako bi poboljšali svoje usluge. „U prvom redu to se odnosi na kvalitetu liječenja, bržu protočnost pacijenata kroz ambulantu, skratiti vrijeme čekanja na prvi i prioritetni pregled pacijenata“, izjavio je dr. Mamontov i dodao kako će nastojati poraditi na komunikaciji s pacijentima i kolegama.

Do sad se na pregled urologa čekalo oko šest mjeseci, što dr. Mamontov smatra neprihvatljivim, stoga razumije jal pacijenata, pa je i to jedan od razloga što se išlo u reorganizaciju. „Mislimo to smanjiti jednom specifičnom vrstom kontakta s nadležnim liječnicima i molimo sve pacijente za razumijevanje i još malo vremena kako bi smanjili listu čekanja“, rekao je.

Problem u naručivanju, istaknuo je, bila je nedorečenost sustava tj. elektronskog naručivanja. Naime, to se tiče kompjuterskog programa, no Odjel je u kontaktu s HZZO-om i nastoji riješiti taj problem. „Događa se da sustav ne prepoznaje isto ime, pa je ponekad isti pacijent naručen više puta da mi to ne znamo i onda ostali gube termin“, pojasnio je dr. Mamontov. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa