kvalifikacije za Olimpijadu

Červarov nasljednik Horvat objavio popis rukometaša

0
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Još uvijek su nam svježa sjećanja na Svjetsko prvenstvo u Egiptu i loše predstave naše rukometne reprezentacije kojoj je izbornik bio Lino Červar. Kao što to često biva u sportu, netko je morao biti krivac za rano ispadanje, a Lino je učinio ono što bi učinio svaki pošteni izbornik te preuzeo odgovornost na sebe. To je rezultiralo njegovim povlačenjem s klupe Hrvatske, iako je bilo predviđeno da reprezentaciju vodi još i na Olimpijskim igrama u Tokyu koje su se trebale održati prošle godine, ali su pomjerene za ovu.

Linu Červara naslijedio je njegov dugogodišnji pomoćnik Hrvoje Horvat i pred sobom ima težak zadatak povratiti hrvatski rukomet na pobjedničke staze. Prvi korak u tome bile bi uspješno odrađene kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se održati od 12. do 14. ožujka.

Protivnici Hrvatske

Hrvatska se nalazi u poprilično teškoj skupini kvalifikacija za Olimpijske igre. U njoj se nalaze četiri reprezentacije, a uz naše rukometaše tu su još Francuska koja će biti i domaćin ovog kvalifikacijskog turnira te Portugal i Tunis. Samo će dvije reprezentacije od ove četiri izboriti pravo nastupa na Olimpijadi, a prema procjenama koje su postavile online kladionice, Hrvatska će se boriti s Portugalom za prolaz, dok se od Francuske očekuje siguran plasman. Ipak, kao što znamo, u rukometu ništa nikad nije sigurno pa tako i Tunis itekako može iznenaditi neku od tri spomenute reprezentacije, a zaista je prerano davati neke hrabre prognoze budući da nikad ne znamo u kakvoj će formi biti Hrvatska.

Horvatov popis

Nedugo nakon preuzimanja izborničke pozicije u reprezentaciji, Hrvoje Horvat je objavio popis reprezentativaca na koje računa u ovim predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Bilo je nekih promjena pa se tako vratio donedavno ozlijeđeni Luka Stepančić, a Domagoj Pavlović konačno bi mogao imati priliku zaigrati za reprezentaciju nakon niza ozljeda koje su ga u tome sprječavale na ranijim velikim natjecanjima. Reprezentativci na koje će Horvat računati u ovim bitnim ogledima su:

1. Marin Šego (Montpellier)
2. Ivan Pešić (Meškov Brest)
3. Mate Šunjić (Ivry)
4. Ivan Čupić (Vardar 1961)
5. Zlatko Horvat (Metalurg Skoplje)
6. Manuel Štrlek (Telekom Veszprem)
7. David Mandić (PPD Zagreb)
8. Željko Musa (Magdeburg)
9. Marino Marić (Melsungen)
10. Ilija Brozović (Hannover-Burgdorf)
11. Marin Šipić (PPD Zagreb)
12. Luka Cindrić (Barcelona)
13. Domagoj Duvnjak (Kiel)
14. Igor Karačić (Viva Kielce)
15. Marko Mamić (Leipzig)
16. Halil Jaganjac (Nexe)
17. Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf)
18. Domagoj Pavlović (Melsungen)
19. Luka Šebetić (Tremblay en France)
20. Luka Stepančić (MOL–PICK Szeged)
21. Matej Hrstić (PPD Zagreb)

Novi članovi stručnog stožera

Uz popis igrača, Horvat je javnosti predstavio i tko će mu biti pomoćnici te ostali članovi njegovog stručnog stožera koji će s reprezentacijom putovati na utakmice. Imena na tom popisu su sljedeća:

1. Hrvoje Horvat, izbornik
2. Matija Bilušić, trener vratara
3. Miljenko Rak, kondicijski trener
4. Goran Krušelj, fizioterapeut
5. Matija Rajnović, fizioterapeut
6. Krešimir Rotim, liječnik
7. Tomislav Kukin, liječnik
8. Ivica Udovičić, direktor svih nacionalnih selekcija
9. Igor Vori, sportski direktor muških selekcija
10. Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager
11. Zdravko Mirilović, tehniko

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa