Slovenskog ministra policija nije pustila preko granice u Istru

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Hrvatska policija na granici sa Slovenijom u ponedjeljak je vratila slovenskog ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa i njegovu majku. Pokušali su prijeći granicu na jednom od graničnih prijelaza u Istri, ali nisu ispunjavali uvjete za ulazak stranaca u Hrvatsku, piše slovenski 24ur, a prenosi Index.

Aleš Hojs je na granicu stigao s majkom, ali su se morali okrenuti i vratiti kući jer, kako piše isti portal, "Slovenija nije najavila dolazak niti jednog ministra".

 

Dodaju da hrvatska policija nije precizirala je li Hojs granicu pokušao prijeći diplomatskom putovnicom. Hojsova majka navodno ima nekretninu u Hrvatskoj pa bi slovenski ministar mogao biti u problemu i zbog kršenja slovenskih propisa ograničenja kretanja među regijama. Naime, Slovenci se smiju kretati iz jedne u drugu regiju samo ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji. 

Hojs je potvrdio da je vraćen s granice u svojstvu običnog građanina te dodao da nije pokazao diplomatsku putovnicu. Tvrdi i da je htio provjeriti koliko dosljedno hrvatska granična policija kontrolira razloge prelaska granice, piše Index.

Dodaje da nije prekršio slovenske propise o ograničenju kretanja između regija jer je nedavno kupio nekretninu u Kopru. Iz MUP-a su nam rekli samo da "Policijska uprava istarska u ponedjeljak, 8. veljače 2021. godine, nije imala najavljen dolazak na granični prijelaz nijednog ministra Republike Slovenije", piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa