Slučajno su otišli na nekoliko natjecanja. Rezultati su ih šokirali

0
Saša Petković i Vedrana Rakovac (foto: 24sata)
Saša Petković i Vedrana Rakovac (foto: 24sata)

Naše ekstradjevičansko maslinovo ulje poštom šaljemo po cijelom svijetu. Osim po Hrvatskoj, ulje smo do sada slali u Njemačku koja je i najveće tržište, Austriju, Poljsku, Australiju a zadnja pošiljka je otišla u američki Nashville gdje su ljudi poželjeli šest litara našeg ulja. Rekli su nam to supružnici Vedrana Rakovac i Saša Petković iz Pule, koji s njihovom 16-godišnjom kćeri vode mali OPG, donosi 24sata.

Za njihovo tekuće zlato “Bilini”, koje osvaja većinom zlatne medalje u državi, ali i u New Yorku gdje su se također predstavili na najvećem globalnom natjecanju i dva puta osvojili zlato, kupci imaju samo pozitivne povratne informacije. Njih troje vrijedno rade u maslinicima od svega 550 maslina. Saša, čim se napune košare mirisnih maslina, odmah sve vozi u istarske uljare na preradu. Posao s maslinama započeo je, sada već pokojni Vedranin otac, a ozbiljno su se kao obitelj počeli baviti maslinarstvom prije šest godina. 

 

- Prva naša berba urodila je odmah plodom i imali smo oko 600 litara ulja. Sasvim slučajno smo otišli te godine na nekoliko natjecanja, misleći ako prođe-prođe. Šokirali smo se jer je ulje počelo osvajati vicešampionska odličja za kvalitetu i to nam je dalo novu motivaciju, novi vjetar u leđa pa smo još ozbiljnije zapeli s radom. U tom poslu važna je pravodobna berba maslina, izbor kvalitetne uljare, kratko vrijeme nakon berbe do obrade...sve utječe na kvalitetu ulja - odali su supružnici za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa