nastavak sufinanciranja

Novih pola milijuna kuna za dodatan tim Hitne pomoći

0
Na potpisivanju ugovora u sufinanciranju dodatnog tima hitne pomoći
Na potpisivanju ugovora u sufinanciranju dodatnog tima hitne pomoći

U prostorijama Grada Labina 4. veljače potpisan je sporazum o sufinanciranju nadstandarda koji Grad Labin i općine Labinštine osiguravaju već nekoliko godina za svoje sugrađane. Radi se o sufinanciranju rada 12–satnog tima T2 za 2021. godinu pri Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostava Labin.

Ovaj sporazum vrijedan ukupno 499.590,94 kuna 4. veljače su potpisali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica općine Raša Glorija Paliska, načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković, načelnik općine Pićan Ivan Franković, načelnik općine Kršan Valdi Runko i ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije zahvalila se Gradu Labinu i općinama Labinštine na podršci koju dobivaju i prepoznavanju potrebe građana za uslugom hitne medicinske pomoći, odnosno dodatnog tima.

„Labin i Labinština  primjer su sredine i trebaju biti uzor drugima oko odnosa spram Hitne medicinske pomoći. Mi se to trudimo vratiti radom i zalaganjem kako bi naši građani bili zadovoljni. Mogu najaviti da ćemo iduće godine obnoviti vozni park za Labin, odnosno nabaviti vozilo koje zadovoljava sve najviše standarde vrijedno oko 1,2 milijuna kuna“, zaključila je Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije

Ravnateljica je ovom prigodom gradonačelniku i načelnicima uručila i zahvalnice za posljednju donaciju kojom su za djelatnike Hitne pomoći u Labinu kupljene nove zimske jakne. Podsjetimo kako su prošle godine Grad i Općine osim dodatnog T2 tima kroz cijelu godinu, po prvi puta zajedničkim sufinanciranjem osigurali još jedan dodatan tim T2 tijekom ljetnih mjeseci, što znači da su lokalne zajednice na našem području osigurale da tijekom ljetnih mjeseci naša ispostava hitne pomoći tijekom cijelog dana ima na raspolaganju dva tima.

Ova praksa planira se nastaviti i ove godine obzirom da za dodatni tim T1, za koji postoji realna potreba, ne postoje naznake kako će ga resorno Ministarstvo osigurati.

„Ovaj je sporazum nastavak dobre prakse i realna potreba naših građana. O važnosti djelatnika hitne i općenito zdravstvenih djelatnika suludo je više trošiti riječi, pogotovo obzirom da nas je prošla godina mnogočemu naučila. Nadam se kako će i resorno Ministarstvo u budućnosti 'progledati' i osigurati sredstva za dodatni T1 kako bi i žitelji Labinštine imali uvijek osiguranu uslugu hitne medicinske pomoći. Do onda, za nadstandard i sufinanciranje rada Hitne, Labinština će i dalje osiguravati 1,2 milijuna kuna godišnje, a ukoliko nam se dodijeli potreban tim T1, ova bi sredstva mogli iskoristiti za dodatna poboljšanja uvjeta rada liječnika i medicinskih sestara“, zaključio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa