Marčana i Buzet: Jedan vozio pijan, drugi bez vozačke

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Pulska prometna policija je 3. veljače oko 15 sati nedaleko Marčane zaustavila teretno vozilo Citroen, pulske registarske oznake, kojim je državnom cestom D-66 prema naselju Loborika upravljao 43-godišnjak. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, odbio je testiranje na prisutnost droge u organizmu, a na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđeno je kako Citroen ima opasne nedostatke.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, a budući da je u tovarnom prostoru prevozio drva bez popratnog lista, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat.

 

Buzetska je policija oko 21.10 sati na državnoj cesti D-44 zaustavila 39-godišnjaka, koji je upravljao automobilom Mazda, pulske registarske oznake iz smjera Ponte Portona prema Buzetu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.69 promila te mu je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan prekršajni nalog u iznosu od 10.000 kuna i određena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa