Zeleni Umag pozvao Umažane da se uključe u nezavisnu listu 

0
Članovi Zelenog Umaga u akciji
Članovi Zelenog Umaga u akciji

Građanska inicijativa Zeleni Umag izdala je priopćenje kojim građane Umaga poziva na sudjelovanje u stvaranju njihove nezavisne kandidacijske liste za predstoje lokalne izbore. Priopćenje prenosimo u nastavku.

„Poštovane članice i članovi ove grupe - građanske inicijative, poštovane građanke i građani Umaga, vrijeme je da počnemo razmišljati kako dalje utjecati i promijeniti ono što se događa u našem gradu.  Izbori su brzo i vrijeme je da stvorimo nezavisnu  listu, koja će u Gradskom vijeću Grada Umaga imati utjecaja na sve gradske poteze vezane za očuvanje prirode i prirodnog okoliša, zaštitu prostora i kvalitete života, kojih je nedovoljno.  

Pozivam vas da sada zajedno krenemo u promjene. Mnogi od vas se boje, ne žele se zamjeriti nekome (vlasti), što se zove Apatija. Nažalost, od trenutne gradske vlasti, u ovih nekoliko godina, doživljavamo neopisivo nerazumijevanje i ignoriranje. Građansko društvo podrazumijeva upravo suprotno, aktivno sudjelovanje građana.

Vrijeme je da ovaj grad prestane biti grad friziranih financijskih izvješća, grad koji na svojim plakatima sam hvali sebe, grad projekata bez savjetovanja s javnošću, grad koji troši javni novac na nepotrebne projekte i radove, grad koji ne poštuje prostorne planove koje je sam donio, grad projekata betoniranja obale, grad koji je svoj zeleni centar pretvorio u pećnicu.

 

Sto posto smo sigurni da možemo promijeniti stvari ako svi to zajedno želimo. Pozivamo mlade ljude, koji su neopterećeni, koji su voljni i željni živjeti u skladu s prirodnim i zakonskim načelima, da znanjem, iskustvom, novim vizijama i idejama pridonesu promjenama u našem gradu, ali i da formiramo Nezavisnu kandidacijsku listu „Zeleni Umag“. Od osnivanja naše grupe mnogo toga smo već uspjeli promijeniti te sada moramo nastaviti dalje. Ostaje da se aktivno uključimo i pokušamo donijeti promjene našem gradu. Promjene su moguće samo ako se aktiviramo i osnujemo nezavisnu listu za lokalne izbore u svibnju. Pozivam sve zainteresirane da se jave u inbox ili mail zeleni.umag@gmail.com kako bismo formirali inicijalni odbor za početak promjena u Umagu", stoji na kraju priopćenja Zelenog Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa