Kozlevac na radiju o vraćanju u škole i otvaranju teretana

0
Foto: Roberto Matković
Foto: Roberto Matković

Je li došlo vrijeme za popuštanje epidemioloških mjera? Tko bi trebao biti prvi - škole, ugostitelji ili sport? Treba li dopustiti da županijski stožeri samostalno odlučuju o mjerama na svojem području? O tome su U mreži Prvog govorili pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš, načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac, predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić i ugostitelj Dražen Biljan, donosi portal HRT-a.

Biljan smatra da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti, ali "kava za van su mrvice za njihovo preživljavanje". Tražili su mogućnost dostave, ali to je manje od 3% prihoda, što im neće pomoći gotovo ni u čemu. Govorio je o posljedicama "lockdowna", kaže da su ugostitelji na podu i nemaju nikoga da ih podigne i pomogne. 

 

Najavljeno je da bi djeca mogla opet ići na treninge i da će se otvoriti teretane, Veštić je rekao da ove mjere ostavljaju dugoročne posljedice - sportski klubovi mjesecima gube djecu, javlja HRT.

Kozlevac je tražio da se dopusti rad teretana i sportskih klubova, zadovoljan je najavom da će se to ostvariti, ali su oprezni i prate epidemiološku situaciju. Rekao je da u Istarskoj županiji već 5 tjedana pada broj oboljelih i mogu početi s popuštanjem mjera. Procijenili su, dodaje, da sportske centre i pojedinačne sportove mogu dopustiti. Očekuje da struka nađe rješenje i da će od 1. veljače ta mjera biti donesena. 

Maturanti u Istarskoj županiji prate nastavu online, u tome su se konzultirali s mjerodavnim službama i ta odluka je na snazi do kraja siječnja. Procjenjuju situaciju i preksutra će odlučiti kako dalje. Dobru epidemiološku situaciju ne žele ugroziti i smatra da se mjere moraju postupno popuštati. Na pitanje koliko dugo kafići mogu izdržati, Biljan kaže da su oni gotovi, žele što prije početi raditi, javio je HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa