Problemi zbog pušenja u stambenom bloku u Puli

2
Ilustracija (foto: Nikola Čutuk/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Nikola Čutuk/PIXSELL)

U demokratskoj zemlji, prava jedne osobe dosežu točno do točke, kada započinju prava druge osobe. U ovom članku ne tražimo od nikoga da prestane pušiti, već potičemo da puši na način koji ne utječe na život ili zdravlje drugih, piše Istragram.

U istarskim gradovima, posebno Puli ima puno višestambenih zgrada i stambenih blokova. Živi se u objektima od tri, četiri do čak desetak i više katova. Razgovor s pulskom umirovljenom nastavnicom bio je zanimljiv:

“Živim na trećem katu. Ne samo da mi soba, dio stana smrdi na cigarete, već me nakon pola sata susjedovih cigaret-seansi na balkonu ispod, počinju peći oči, pa čak i suziti, jer njegova žena unutra u stanu, zbog malog djeteta ne dozvoljava zapaliti cigaretu. On i njegovi prijatelji se tako okupljaju vani na balkonu odmah ispod. Moram imati sa te strane sve zatvoreno.”, piše  Istragram koji je pripremio i malu anketu koju pogledajte ovdje.

“U toplijim danima napustim svoj stan i spavam kod sestre. Jako mi smeta miris dima cigareta. Prozor navečer ne mogu ostaviti otvoren.” dodaje živahna umirovljenica koja je i sama u mladosti pušila. Ne smeta joj cigareta u javnom prostoru, ali ispod prozora njezine spavaće sobe, da, piše Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa