IVANA KUHA ZA VAS (VIDEO)

Od ponedjeljka samo zdravo: ručak za 4 osobe za samo 29 kuna!

2
Ivana Knapić
Ivana Knapić

Za početak pomiješamo jaja i sol. Zatim naizmjence i postepeno dodajemo brašno i mlijeko dok se ne dobije glatka i tekuća smjesa. Na dobro zagrijanu tavu dodamo malo ulja i ulijemo tijesto tako da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenemo lopaticom i još kratko pečemo. Zatim prebacimo na tanjur.

Za nadjev je potrebno kratko skuhati špinat u posoljenoj vodi te ga dobro ocijediti i nasjeckati. Zatim popržimo nasjeckan luk na tavi dok ne dođe staklenast. U toj fazi dodamo nasjeckan špinat i sve zajedno popržimo još 2 minute. Špinat stavimo u posudu u kojoj ćemo raditi naš nadjev.

U drugoj posudi pomiješamo svježi sir, kiselo vrhnje, malo soli i jedno jaje. Iz te smjese odvojimo 150 grama sa strane (to ćemo staviti na vrh nadjevenih palačinki). Špinat i ostatak smijese promiješamo kako bismo dobili naš završni nadjev. Završni nadjev namažemo na palačinku u tankom sloju te ju zatim zarolamo. Nastavimo tako dok ne potrošimo sve palačinke i sav nadjev.

Zatim ih posložimo u namašćen pleh, te za kraj dodamo 150 grama nadjeva kojeg smo odvojili u drugoj fazi. Stavimo u pećnicu na 180 stupnjeva da se zapeku otprilike 15 minuta i to je to. Idealan i brz ručak nakon kojeg vam sigurno neće ostati viška porcija za drugi dan.

Ulje i sol nisam uračunala u cijenu jer to uglavnom svi već imamo.

Sastojci

Za palačinke:
- 2 jaja (2kn)
- 300g brašna (3kn)
- 450ml mlijeka (2kn 50lp)
- Prstohvat soli

Za nadjev:
- 1 luk (1kn)
- 150g mladog špinata (4 kn i 50lp)
- 500g svježeg sira (10kn)
- 200ml kiselog vrhnja (5kn)
- Sol
- Jaje (1kn)
- maslinovo ulje

Ukupna cijena: 29 kuna
Broj porcija: 4 (7,25 kuna po osobi)

Razlozi za isprobavanje ovog recepta

* Prednost svježeg sira je da jača kosti i mišiće, opskrbljujući tijelo s potrebnim kalcijem.

* Špinat je odličan izvor Omega 3 masnih kiselina koje poboljšavaju koncentraciju. U prijevodu, odličan je za sve osobe koje idu u market po štrucu kruha i vrate se s kobasicama, pašaretom, ikebanom i porcijom ćevapa (bez štruce kruha naravno).

* Jaja imaju devet različitih vrsta aminokiselina koja pomažu u izgradnji i popravku mišića.

Ivana Knapić, studentica II. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i uspješna istarska sportašica, najprije kao rukometašica, a potom atletičarka, višestruka prvakinja Hrvatske u trčanju na 600 metara, široj javnosti nešto je manje poznata po još jednoj svojoj strasti – kulinarstvu. Osim što svoje recepte predstavlja na Instagramu, Ivana će svake subote video snimke s pripremama jednostavnih i jeftinih recepata sa istarskim sastojcima objavljivati i na našem portalu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa