Tražili izmjenu dokumentacije za nabavu, pulska bolnica ih odbila

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Opća bolnica Pula zaprimila je 21. siječnja od zainteresiranog gospodarskog subjekta zahtjev za izmjenom dokumentacije u javnoj nabavi usluge čišćenja i dezinfekcije sustava ventilacije.

"U vašem Pozivu za dostavu ponude za predmet nabave Usluga čišćenja i dezinfekcije sustava ventilacije za potrebe Opće bolnice Pula zamijetili smo da se traže određeni uvjeti za koje smatramo da nisu u skladu sa zakonitim pravnim temeljem, te da su nesrazmjerni predmetu nabave", napisao interesent za poslove čišćenja i dezinfekcije pulskoj bolnici te naveo da pulska bolnica traži uvjerenja i rješenja, za koje pak oni smatraju da nisu potrebni.

 

Naime, smatraju da je rješenje Ministarstva gospodarstva za obavljanje djelatnosti uvoza i izvoza i stavljanja na tržište kontroliranih tvari ili fluoriranih stakleničkih plinova, servisiranja, obnavljanja i oporabe tih tvari neophodno za obavljanje te djelatnosti, no kako to nije predmet radova, smatraju da predmetno nije potrebno. Isto misle i za ovlaštenje rukovatelja klimatizacije, a što je, smatraju "neophodno za poslove upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima i uređajima", što nije predmet radova u Puli te se ne odnosi na izvođače.

Na sličan način ukazuju i na izlišnost još nekih zahtjeva, tvrdeći da oni nisu potrebni jer se ne radi u zonama opasnosti od eksplozija. "Zaključno, smatramo da je navedene sporene zahtjeve potrebno isključiti iz dokumentacije, te napraviti izmjenjenu dokumentaciju. Stoga Vas ovim putem pozivamo da isto učinite, te nas detaljno izvijestite o izmijenjenoj dokumentaciji", napisali su kandidati za prijavu za javnu nabavu. 

U pulskoj Općoj bolnici čini se da ne namjeravaju odustati od aktualnog teksta javne nabave.

"S obzirom da je riječ o čišćenju složenog sustava ventilacije, najmodernijih operacijskih dvorana u ovom dijelu Europe, kao i pripadajućih klima komora, uvjeti natječaja, kao i zahtjevi prema educiranosti potencijalnih izvođača su nešto stroži. Uz to, ventilacija kuhinje čisti se iz razloga sprječavanja požara, tako da su i tu postavljeni stroži uvjeti prema potencijalnim izvođačima", odgovorili su im iz Stručnog povjerenstva za javnu nabavu pulske Opće bolnice.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa