Opća bolnica Pula: Ništa od pratnje na porodu do daljnjega

0
Opća bolnica Pula (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Opća bolnica Pula (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Epidemiološka situacija se popravlja, ali ukidanje zabrane pratnje na porodu  za sada ne dolazi u obzir, saznajemo iz Opće bolnice Pula. Evo priopćenja o tome koje potpisuje ravnateljica doc.dr.sc. Irena Hrstić.

„Opća bolnica Pula zaprimila je brojne upite vezane uz trenutnu odluku o zabrani prisustva pratnje na porodu. Iako trenutna povoljna epidemiološka situacija ukazuje na manji rizik od COVID-19 zaraze, ista još nije ni izdaleka u potpunosti zapriječena. Epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan i ne možemo govoriti o stabilnoj situaciji u našem okruženju koje se u epidemiji neminovno reflektira i na našu županiju. Svjedočimo upravo suprotnom trendu u većini europskih zemalja, koje pooštravaju svoje mjere.

S obzirom na to da se kontrola epidemije može efikasno voditi samo sinergijom svih žitelja i u cilju zadržavanja postojećeg stanja, kao i tek započetog procjepljivanja zdravstvenog osoblja i populacije, trenutno smatramo da nije još vrijeme za popuštanjem mjera vezanih uz zabranu pratnje na porodu.

Svjesni smo težine takve odluke i nezadovoljstva budućih roditelja no rizik ponovne eskalacije epidemije i ulaska u zdravstveni sustav smatramo prevelikim rizikom. Sve mjere donesene u vrijeme ove epidemije podložne su promjenama ovisno o procjeni situacije pa tako i ova privremena mjera zabrane pratnji na porodu i čim se procijeni da je rizik prihvatljiv bit će opozvana“, stoji u priopćenju koje potpisuje doc.dr.sc. Irena Hrstić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa