influencerica iz minimarketa

Ova talentirana Istranka vješta je iza i ispred objektiva (foto)

0
Veronika Mališa s mamom Eleonorom (lijevo)
Veronika Mališa s mamom Eleonorom (lijevo)

Veronika Mališa, zanosna plavuša čije objave na Instagramu prati gotovo sedam tisuća ljudi ima 24 godine i dolazi iz Vozilići. Ona je frizerka, kozmetičarka, grafička dizajnerica, komercijalista i fotografkinja koja je sve svoje ljubavi objedinila na jednom mjestu – na Instagramu. Ova svestrana i kreativna djevojka trenutno radi u marketu Lori, u trgovini svojih roditelja, Eleonore i Vlada. Veronika ima i starijeg brata Patrika s kojim kaže, ima tipičan odnos brata i sestre, sastavljen od bratskih svađa do velike povezanosti.

Već odmalena se obožavala igrati frizera, posebno po maminoj kosi, što je bio i razlog da upiše srednju frizersku školu.

„Završila sam srednju školu za frizera i radila sam skoro dvije godine, ali sam nažalost zbog zdravstvenih problema, alergija na kemikalije bila prisiljena promijeniti posao. Trebalo mi je neko vrijeme da odlučim što stvarno želim i, uz sve druge opcije, stalno sam se vraćala fotografiji i videu koji su do tada bili samo hobi“, ispričala nam je Veronika koja je u međuvremenu završila tečaj za grafičkog dizajnera. Izbor se, kaže, nametnuo sam po sebi, kao najsličniji njezinom hobiju – fotografiji, ali i kao nešto što bi joj moglo donijeti uspjeh u budućnosti. Trenutno razmišlja i o upisu na akademiju istog smjera.

 

Fotografijom se počela baviti prije šest godina a sve je počelo jednom knjigom o digitalnoj fotografiji koju joj je darovao otac.       

„Zapravo je tata bio taj koji je pokrenuo tu ideju“, kaže Veronika koja je već iduće godine završila ljetnu školu fotografije.  

„Škola mi je bila veliki poticaj, jer je moja slika bila izabrana za plakat 'Istarske romantične večeri'. Nekoliko godina kasnije kupila sam profesionalni aparat i uz pomoć nekih Youtube tutoriala počela učiti studijsku fotografiju te pokrenula profil na Instagramu“, rekla nam je Veronika, istaknuvši veliku pomoć svog dugogodišnjeg prijatelja i poznatog fotografa Matea Goba, s kojim ju veže ljubav prema fotografiji.

Na pitanje što najviše voli fotografirati, Veronika otkriva kako se odgovor mijenja što se duže bavi fotografiranjem.

Od prirode do Fashion Editorialsa

„U početku je to bila priroda, najviše more koje me opuštalo i davalo neku dozu mašte, a kasnije su to postali autoportreti i Fashion Editorialsi. Naravno, još uvijek su to sve amaterski počeci i većinom su to fotografije prikazane samo na Instagramu. Nisam se još usudila fotografirati nekog drugog, ali svakako bih voljela jednog dana to probati, a do tada su spontani trenuci svakodnevno prisutni“, kaže Veronika koja uz sebe uvijek ima fotoaparat.

„Mislim da nema dana da nisam nešto slikala. Fotoaparat je u 90 posto slučajeva uz mene, a ako ne, uvijek je mobitel super-rezerva. Ne mogu ići negdje i ne slikati nešto. Ne mora to biti nešto što ću nekome pokazati, već, eto, za vlastitu zbirku. USB stikovi i memorijske kartice su nešto što mi konstantno fali, ne znam ni sama koliko sam ih popunila, a mobitel mi trenutno ima više od tri tisuće fotografija“, povjerila nam se Veronika, otkrivši i kako je vrlo samokritična kad je ona ispred objektiva.

„Užasno sam veliki kritičar kada sam ja u pitanju i trenutno poziram samo ispred svog objektiva, upravo zbog toga. Definitivno je bolji osjećaj biti iza kamere, ali naravno sve ima svoje prednosti i mane. Nadam se da ću samokritičnost uspjeti ostaviti iza sebe i stati ispred nečijeg drugog objektiva,“ priznaje Veronika koja uz fotografiju voli dobar make-up i glazbu, dok se najbolje opušta uz filmove i dobru knjigu.

„Kozmetika je nešto što nema pravila, sve je stvar ukusa i to mi se jako sviđa. Prikaz je kreativnosti, preciznosti i vještine te strpljena, kao i fotografija. S druge strane glazba je neka vrsta ispušnog ventila i pokretača misli. Skoro za sve imam neku listu na Spotifyju. Jedan od najdražih pjevača mi je Usher. Oduvijek mi se sviđao zvuk klavira. Inače Harry Potter i filmovi Tima Burtona su nešto što mogu stalno gledati i nikada mi neće dosaditi. To mi je ujedno i jedan od načina opuštanja uz čitanje. Ne znam koliko puta sam pogledala filmove i pročitala knjige Harryja Pottera i uvijek se nakon nekog vremena ponovo vratim na njih. Način na koji je ispričana njegova životna priča te kako su snimani filmovi me uvijek oduševe i ispune nekom srećom. S druge strane, Tim Burton je redatelji gothic fantazija i horrora, te su njegovi filmovi nešto mračniji nego što je Harry Potter. Kreativac je, s nekakvim uvrnutim načinom razmišljanja i upravo zbog toga mi je poseban. Bubimir, Predbožićna noćna mora i Alisa u zemlji čudesa su filmovi koje obožavam od djetinjstva. Oduvijek sam voljela klobučara, a činjenica da ga glumi Johnny Depp samo je dodatan plus“ , pojasnila je Veronika od koje doznajemo i da obožava putovanja.

'Francuski i arapski su mi prekrasni jezici'

Među najdražim destinacijama su joj Pariz, Maroko i Jordan.   

„Francuski i arapski su mi prekrasni jezici i voljela bi ih naučiti, ali ujedno su i jedni od najtežih na svijetu. Pariz je grad mojih snova iz jako puno razloga. Od jezika do kuhinje te mode i interijera. Stalno ponavljam mami da bi voljela jednog dana imati stan u francuskom stilu tako da, eto, tko zna, možda mi se ta želja jednom i ispuni. Maroko i Jordan kao željene destinacije stvarno ne znam objasniti. Jednostavno, kada gledam slike tih mjesta želim biti tamo, nešto me privlači na ta mjesta“, priča nam Veronika i dodaje da se za nekoliko godina nada diplomi u ruci i putovanju u Pariz.

„Stvarno se želim posvetiti grafici i fotografiji da postanu više od hobija. Naravno, tu je prisutna i želja za Youtubeom i Instagramom te se nadam da ću jednom možda pokrenuti Fashion blog“, rekla je Veronika te poručila kako svaki san može biti ostvariv kad vjeruješ u sebe i svoje sposobnosti. (Tekst: Divna Knežević, foto: privatni album)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA