623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.
664 fm baner t

Lerotić u Saboru pitao što će biti s BAT-om i Cimosom koji seli u Srbiju

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić 19. siječnja je u Hrvatskom saboru na aktualnom prijepodnevu, upitao premijera Andreja Plenkovića što će se događati s tvornicom duhana BAT u Kanfanaru, najvećom stranom investicijom u Hrvatskoj, kao i izrazio svoju zabrinutost s obzirom na nedavni odlazak proizvodnog pogona tvrtke Cimos iz Labina u susjednu Srbiju.

„Iza nas je jedna od najtežih, ako ne i najteža godina nakon rata, uzrokovana što pandemijom korona virusa, što razornim potresima i svi se slažemo da čim prije treba obnoviti potresom pogođena područja, međutim ne samo građevine već i gospodarski život, za što nam je potreban novac, a da bi novac osigurali potrebno nam je snažno i održivo gospodarstvo“, kazao je Lerotić.

 

Lerotić je već ranije na jednom od aktualnih prijepodneva postavio to isto pitanje premijeru Plenkoviću. Premijer Plenković istaknuo je kako smatra da su iznašli rješenje te kako potpredsjednik Vlade, ministar financija Zdravko Marić ima nalog da se to pitanje uskoro pojavi na sjednici Vlade.

Lerotić je na kraju naveo da se nada kako ćemo u Hrvatskoj napokon početi stvarati jednu poticajnu i investicijsku klimu i kako će hrvatsko gospodarstvo napokon stati na stabilne noge i napomenuo kako budućnost temeljena samo na novcima iz EU i turizma, nije u najmanju ruku svijetla.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA