Vrtić u Žbandaju pod krovom, uskoro mjesta za 64 djece

0
Budući vrtić u Žbandaju
Budući vrtić u Žbandaju

Izgradnja novog vrtića i jaslica u porečkom prigradskom naselju Žbandaj napreduje po planu, a otvorenje je predviđeno do svibnja ove godine. Podsjetimo, radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i prenamjenu bivše poslovne zgrade u središtu naselja u građevinu javne i društvene namjene – dječji vrtić i jaslice, igrališta te uređenje pristupne prometnice. Objekt će imati ukupnu neto korisnu površinu od 571,80 četvornih metara. Valja istaknuti i da će vrtić imati dizalicu topline za grijanje (podno) i hlađenje (ventilokonvektori), te potpuno opremljenu kuhinju za pripremu jela, dok će na katu biti uredi za osoblje. Okoliš će imati dvorište za djecu površine 650 četvornih metara i parkiralište s 12 parkirnih mjesta.

„Radovi trenutno napreduju po planu, nekadašnji derutni pogon polako se pretvara u vrtić i jaslice koji će po dovršetku primiti 64 djece. Zgrada je već pod krovom, a trenutno se uređuje fasada, postavlja stolarija i potrebne instalacije“, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je 19. siječnja obišao gradilište.

 

„Time nastavljamo pozitivnu praksu pretvaranja derutnih prostora u korisne sadržaje. Osim što ćemo u tri godine otvoriti već treći vrtić i jaslice, ovo ujedno predstavlja i vrlo konkretnu demografsku mjeru, i šalje poruku mladima i mladim obiteljima koji planiraju obitelj da Grad itekako vodi računa o potrebnoj infrastrukturi i sadržajima. Mandat je definitivno obilježilo ulaganje u naše najmlađe – od izgradnje dviju osnovnih škola s pripadajućim dvoranama, gradnje tri vrtića i jaslica pa sve do skorašnje gradnje nogometnog kampusa. Trudit ćemo se i dalje ravnomjerno razvijati sve naše mjesne odbore i potrebne sadržaje“, zaključio je Peršurić.

Gradonačelniku su se u obilasku pridružili i svi uključeni u realizaciju projekta, od nadležnog gradskog upravnog odjela, izvođača i nadzora, do predstavnika projektanata i mjesnog odbora.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA