U Vodnjanu laboratorij za super kavu: 'Šalice mirišu na bademe'

0
Matteo Cardin i Erika Forlani Cardin (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Matteo Cardin i Erika Forlani Cardin (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Istraživali su svijet, bili u džungli, vjenčali se u Indiji o čemu su pisale tamošnje lokalne novine, živjeli u Australiji, a odnedavna u Vodnjanu imaju laboratorij vrhunske kave čiji se intenzivni miris osjeti u svakom kutku kuće, piše 24sata u članku o simpatičnim poduzetnicima iz Vodnjana. Prenosimo dio teksa u nastavku.

Da, laboratorij u kojem se čuva, prži, melje i na koncu kava pakira u posebnu ambalažu, imaju u sklopu obiteljske kuće. Ispijanje vrhunske kave za njih je strast koju su pretočili u posao. Bračni par Erika Forlani Cardin (44) i Matteo Cardin (47) prije deset godina nastanili su se u Erikinom rodnom Vodnjanu, okušali se potom u nekoliko poslova i na kraju,baš u ovo doba korone i ekonomske neizvjesnosti odlučili pokrenuti posao s 'craft' kavom. Erika i Matteo,koji su se kao studenti upoznali u Matteovoj rodnoj Italiji i vole se punih dvadeset godina odlučili su se baviti isključivo 'speciality' kavom koja zbog visoke kvalitete ima poseban okus, pa je i uživanje u njoj pravi doživljaj.

 

- Naša ljubavna priča traje punih dvadeset godina i nastavlja se kroz ljubav prema dobroj kavi u kojoj zajedno guštamo svaki dan. Znamo u toj šalici tek sameljete kave uživati i sat vremena, jer i prilikom hlađenja kave u šalici, otpuštaju se razne arome koje podsjećaju na pržene bademe, kakao, čokoladu, karamelu... Ljubav prema kavi nastala je prilikom jednog putovanja u Laos - govore.

Obožavaju okuse crne kave pa je logičan slijed bio rađanje brenda 'Bora Nere', čiji naziv znači 'škura bura'. Škuro ili mračno, podsjeća baš na crnu kavu, a bura je zdrava i razbuđuje, pa su supružnici spojili te ključne riječi u svoju kavu koja se radi na licu mjesta,u obiteljskom domu, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa