Beskućnik u derutnom objektu na Učki našao utočište za sebe i psića

0
Siniša Vujnović (foto: Novi list)
Siniša Vujnović (foto: Novi list)

Temperatura oko podneva bila je na nuli. Djeca s roditeljima uživala su u zimskim radostima sanjkajući se ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki, derutnog objekta koji već godinama propada. Među radosnim licima okupljenih malotko je primijetio muškarca koji na tim niskim temperaturama, koje noću na tih 900 metara nadmorske visine posljednjih dana padaju i do minus deset, šeće snijegom bez jakne, piše Novi list. Prenosimo dio članka u nastavku.

Riječ je o Siniši Vujnoviću, 52-godišnjem Veprinčaninu, kojeg su životne nedaće dovele do toga da bespravno uđe u prostor bivšeg odmarališta i u njemu pronađe svoj kutak kako bi prezimio. ​Sa svojom kujicom Malenom živi u vlažnom sobičku bivšeg odmarališta na kojem na sreću, za razliku od ostatka odmarališta, još uvijek postoje čitavi prozori. U malenoj prostoriji, bez struje i vode, Siniša živi već nekoliko mjeseci, a posebno su mu teški ovi dani polarne hladnoće. Ima malu pećicu i kuhalo na plin, krevet, stolić, a na zidovima, u pokušaju da dobije topliju kućnu atmosferu, okačio je sat i nekoliko slika.

Vujnović je, saznajemo, po struci kuhar, ali je radio kao grobar u opatijskom Komunalcu. Nakon gubitka posla u listopadu 2019. godine više nije bio u mogućnosti plaćati podstanarstvo, sustigli su ga i dugovi od kredita koje je podigao još 2003. godine. Tako je od ožujka prošle godine ostao bez krova nad glavom, postao beskućnik.

Kratko vrijeme boravio je u riječkom prihvatilištu za beskućnike, jedno vrijeme spavao u svom autu, a kada je »stisla« zima ušao je u prostor bivšeg odmarališta na Učki. Svjestan je da bez struje i vode neće na tom mjestu ostati dulje, ali sada mu je to jedini dom. Zna da postoji mogućnost da ode u riječko prihvatilište, međutim, on tamo ne želi jer bi tada svoju Malenu, psića koji je njegov najveći životni prijatelj već duže od šest godina, morao dati u azil. – Malenu neću dati od sebe. Ona je samo moja, govori Siniša dok u ruci drži i gladi malenog psa u hladnoj sobi u kojoj se teško ugrijati i odjeven u najdeblju zimsku opremu, donosi Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa