Benito ima deset partnerica, šest potomaka i ne misli stati

0
Gordan Galant i Benito s crvenim povodcem (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Gordan Galant i Benito s crvenim povodcem (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Mladi magarac Benito živi pravi magareći san na farmici nedaleko od Rovinja s deset magarica i šestero zajedničke “djece”, a još četvero je na putu da uskoro ugleda ovaj svijet, piše 24sata.

Ali Benito nije običan magarac, nego je dva puta proglašen za najljepšeg magarca Istre i Hrvatske pa je, kako kaže vlasnik Gordan Galant (41), i opravdano da živi u vlastitom “haremu”. Gordan se uzgojem istarskog tovara bavi dugi niz godina. Prvo je kupio magaricu da mu raskrči teren današnje farmice kraj Rovinja, piše 24sata.

- Kad sam vidio da joj to dobro ide, nabavio sam još jednog, pa još jednog... Benito je moj ljubimac koji je na smotrama ljepote u Juršićima, ali i u drugim utrkama magaraca osvajao samo najbolja mjesta. Dvije godine za redom proglašen je za najljepšeg mladog magarca. Nije to bilo lako. Konkurencija je, naime, bila žestoka no Benito je pobijedio između njih četrdesetak. Prošle godine zbog pandemije korona virusa izbor, na žalost, nije održan. Benito je kao nagrade dobio diplome, medalje i velike istarske “bukalete” koje mogu napuniti dobrim vinom. Bile su to županijske i državne smotre koje naprosto oduševljavaju mog Benita. Propozicije koje je stručni ocjenjivački sud zahtijevao od kandidata za “mistera” bile su stroge. Tražilo se da kao autohtona vrsta ima bijelu njušku, bijeli trbuh te bijeli obrub oko očiju. Tražilo se da ima ravna, a ne “ulegnuta” leđa jer bi to značilo da ima slabu genetiku, a mjeri se i visina grebena koja mora biti u rasponu od 123 do 128 centimetara. Greben je prednji dio tijela, iznad nogu magarca - ispričao je Galant.

 

Kaže da je Benito znao da je osvojio titulu najljepšeg mladog magarca, jer se nakon gromoglasnog pljeska, koji je zaradio od prisutnih, odmah počeo glasati iz petnih žila. - To je bilo zajedničko natjecanje magaraca i magarica, a Benito je bio najljepši 2017. godine i 2019. godine o čemu svjedoče brojne nagrade koje brižljivo čuvam - rekao nam je ponosni vlasnik, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA