Jakovčić pohvalio strategiju turizma, građani kritiziraju promotivni video

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

„Vlada je po treći put donijela strategiju razvoja turizma, za koju sam uvjeren da neće ostati mrtvo slovo na papiru“, izjavio je istarski župan Ivan Jakovčić 8. veljače u Puli prilikom otvaranja izložbe hrane i pića Histria 2013.

Naime, strategiji razvoja turizma do 2020. godine, koju je ministar turizma Veljko Ostojić predstavio proteklih dana, glavni razvojni cilj je ulazak u 20 vodećih turističkih destinacija na svijetu.

Jakovčić smatra kako je krajnje vrijeme za donošenje strategije za sve segmente, a koja bi odgovorila na pitanje kakvu državu želimo 2020. „Moramo odabrati hoćemo li nekome služiti ili ćemo sami proizvoditi i plasirati proizvode. Proizvodnja hrane i pića, odnosno poljoprivreda udružena s turizmom, kao i izvoz u EU, mogu donijeti nova radna mjesta i zaradu“, rekao je.

A kako bi se Hrvatska svrstala u 20 vodećih destinacija u svijetu, u sklopu donesene strategije napravljen je i promotivni video, za koji je izdvojeno 66.500,00 kuna plus PDV. Naime, na YouTube kanalu Vlade RH objavljen je video „Hrvatska strategija za turizam: By 2020 Croatia in the top 20“, no sudeći po komentarima, mnogi smatraju da je loš i preplaćen. Je li tomu doista tako, prosudite sami. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa