isplatilo se

Ova pulska frizerka došla je na odličnu poslovnu ideju!

0
Helena Iljić
Helena Iljić

Puljanka Helena Iljić došla je na jednu kreativnu poslovnu ideju koja joj se u konačnici isplatila. Naime, otvorila je "pokretni frizerski salon", odnosno odlazi u kuće klijenata te tamo obavlja usluge. Rođena je u kolovozu 1996. u Puli, gdje je završila Srednju strukovnu školu. Živi u Puli a obrt "Šiškaona" je otvorila u studenom 2019. godine.

* Pokretni frizerski salon, odnosno šišanje klijenata u njihovu domu nije uobičajena praksa u Istri. Kako ste došli na tu i ideju i je li se isplatila?
- Na ideju da otvorim pokretni frizerski salon navela me volja i ljubav prema frizerstvu, ali isto tako, željela sam ponuditi ljudima nešto novo i inovativno. Mnogo puta sam čula od drugih: "Ne da mi se otići do frizerskog salona.". Ili: "Kako bih voljela da mi frizerka dođe doma!". Rekla sam sama sebi, zašto ne bih pokušala ostvariti im tu želju.

Radim posao koji volim, te mi je važno da se moji klijenti osjećaju ugodno i da im pružim frizersku uslugu u njihovom domu. Da, naravno da se ideja isplatila, raditi za sebe i pri tome organizirati svoj posao i privatno vrijeme.

* Koje Vam je šišanje ili intervencija bila najzahtjevnija?
- Mogu reći da je najzahtjevnija intervencija bila kada sam pokušavala spasiti kosu klijenta od neuspjelih kućnih radinosti tijekom karantene.

 

* Kako se snalazite s adresama? Kažu li Vam ljudi službenu adresu ili u stilu „kod pošte pa lijevo gore“?
- Snalazim se s adresama vrlo dobro, današnja tehnologija je napredna. Jedini je problem okolica Pule, na nekim mjestima navigacija ne pronalazi navedenu adresu. Od svakoga tražim službenu adresu i broj mobitela, za slučaj ako ih ne uspijevam pronaći. 

* Kako ste se snašli u novim „korona“ uvjetima rada? Je li lakše Vama ili kolegama s fiksnim salonom?
- Mislim da smo se svi snašli i naviknuli raditi u ,,korona" uvjetima, te se duboko nadam da će se ova situacija što prije smiriti, te vratiti u normalu.

* Kažu da su frizeri pričljivi i da znaju sve o svakome. Je li to stvarno tako?
- Ima nas frizera svakakvih, ne mora biti nužno istina da znamo sve o svakome. Ja osobno ne volim ogovarati i ostajem suzdržana komentirati nešto što nije za komentirati. Ima puno drugih tema o čemu se može razgovarati.

* Što radite u slobodno vrijeme? Imate li hobi i obitelj?
- U slobodno vrijeme dosta vremena provodim sa svojim suprugom i dvogodišnjom kćerkom, jako volim kuhati i izrađivati kreativne dekoracije. (Razgovarao: Kristian Stepčić Reisman, foto: privatni album)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa