LINO ČERVAR:

'Na putu na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da je rat'

0
Lino Červar (foto: Davor Javorović/PIXSELL)
Lino Červar (foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Uoči prve utakmice hrvatske rukometne reprezentacije, koja u petak igra protiv Japana (18.00h), izbornik Lino Červar odlučio je s kojim sastavom otvara Svjetsko prvenstvo. Zbog ozljeda koje nisu potpuno sanirane, tako da se ne isplati riskirati, cijeli prvi krug vjerojatno će propustiti golman Marin Šego i srednji vanjski igrač Igor Karačić, piše Tportal.

'Šego se tek priključio, problemi su s Karačićem i Cindrićem. Nakon treninga ću objaviti 16 igrača koji konkuriraju za Japan. Sada ne mogu otkriti sastav, četvorica će otpasti. Izvjesno je da neće nastupiti Šego i Karačić', kazao je kratko Červar koji se u bogatoj trenerskoj karijeri još nikada nije susreo s uvjetima kakve je vidio u Egiptu. Zbog pandemije koronavirusa neće biti gledatelja, ali kada je organizacija u pitanju imao je Červar što reći: 'Na putu na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da je rat. Nikad nisam bio na nekom takvom natjecanju gdje se moraš toliko snalaziti. Dečki se prilagođavaju, iako je teško oslikati kako se osjećamo. Jedva čekamo utakmicu', kazao je 70-godišnji Červar.

 

Očekivano, izbornik Červar uoči prve utakmice protiv Japana oprezan je: 'Imaju dosta sličnosti s onom Južnom Korejom koja nam je znala raditi probleme 2009. i na Olimpijskim igrama. To su reprezentacije kojima ne smiješ dati da se razmašu jer onda padaš u njihovu igru. Mi moramo apsolutno kontrolirati igru i to je vrlo bitno.' Naravno, oprezan je i u prognozama i ne želi da se igrači opterećuju kako su jedni od favoriti za zlatnu medalju: 'Nezahvalno je nešto predviđati, moramo se spustiti na zemlju, ne bismo trebali opterećivati igrače da su neki favorit'., piše Tportal.

'

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa