POREČ

Dovršava se asfaltiranje između Antonci i Kosinožići

0
Gradilište su 13. siječnja obišli Loris Peršurić i Dalibor Radešić
Gradilište su 13. siječnja obišli Loris Peršurić i Dalibor Radešić

Asfaltiranje prometnice Antonci – Kosinožići u dužini od 510 metara pri samom je kraju, nakon što je dionica St. Portun – Antonci obnovljena i asfaltirana još prošle godine. Radi se o jednoj od županijskih prometnica koja je, zbog prijašnjeg stanja, bila među prioritetima za obnovu. Tijekom asfaltiranja posljednjih dionica, lokalna se cesta proširila u prosjeku za 0,70 m, na prosječnu ukupnu širinu ceste od 5,20 m, što je financirao Grad Poreč, dok su preostali dio troškova sufinancirali Odvodnja Poreč, Županijska uprava za ceste koja i upravlja tom prometnicom te Istarski vodovod Buzet.

Gradilište je 13. siječnja obišao i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zajedno s Daliborom Radešićem, stručnim suradnikom za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture.

 

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj  dužini od 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2,5 km glavnog kolektora na dionici  St.Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna. I ovaj projekt, kao i prva dionica glavnog kolektora St.Portun – Antonci, radi se u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno zajednički provedenoj nabavi. Tako se u lokalnoj cesti, paralelno s izgradnjom dijela glavnog kanalizacijskog kolektora  K-3 u dužini od 860 m i dijela tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, izgradila i prva dionica vodovodnog ogranka u dužini od 564m za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna.

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za izgradnju  kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko-pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA