Uređuju se Titov i Mornarički park u Puli

0
Titov park
Titov park

Zdravi primjerci stabalca i grmova uz pažljivi nadzor presađuju se na druge lokacije s razvijenim sustavom za zalijevanje

Ovog tjedna djelatnici hortikulture Pula Herculanee započeli su pripremne radove na krajobraznom uređenju Titovog parka. U sklopu radova orezani su gotovo svi grmovi lovora višnje, lovora i Pitosporuma te su pripremljeni za vađenje. Iskopane su sadne jame za sve bilje koje se planira presaditi u park kod CGU Rojc, u park kod Veterinarske stanice i na male zelene površine na Trgu na mostu. Ujedno su na navedenim parkovnim površinama povađeni stari panjevi i temelji već ranije uklonjenih reklamnih panoa, kako bi se površine u proljeće mogle lakše i kvalitetnije kositi. Uz pomoć auto košare orezat će se sva stabla prvenstveno alepskog bora, a zatim i drugih vrsta u Titovom parku, kako bi se uklonile suhe i oštećene grane.

Istovremeno s ovim radovima, tijekom sljedećeg tjedna započet će radovi na revitalizaciji Mornaričkog parka, kad će se u prvoj fazi radova rekonstruirati dvije fontane. Naknadno će se tijekom godine izvoditi radovi na uređenju staza, postavi urbane opreme, uređenju dječjeg igrališta i na dosadnji biljnog materijala. Svi se radovi odvijaju u suradnji Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule, a radove izvodi Pula Herculanea.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa