Zatvaranje prometnice zbog radova na Valkanama

0
Devastacija obalnog zida na Valkanama
Devastacija obalnog zida na Valkanama

U sklopu projekta sanacije istočnog mola na kupalištu Valkane u više se navrata, sukladno vremenskim uvjetima, izvode betonski radovi na predmetnoj građevini a zbog smještanja strojeva, mehanizacije i opreme na prometnoj površini u Ulici Lungomare potrebno je dionicu dvosmjerne prometnice zatvoriti za promet vozila. Slijedom navedenog izvođač radova Murgons iz Pule radove betoniranja stepenica na predmetnom molu planira izvoditi 13. siječnja zbog čega će oko podneva zatvoriti predmetni dio prometnice na vremenski period od najviše 3 sata.

Odobrenje za uvođenje privremene regulacije prometa u Ulici Lungomare izdano je za razdoblje do 19. siječnja u kojemu je izvođaču radova omogućeno još jedno zatvaranje prometnice pod istim uvjetima za vrijeme sljedeće betonaže a sam datum izvođenja radova ovisit će o vremenskim uvjetima. Prilikom izvođenja radova izvođač je dužan osigurati nesmetani pristup kolima hitne pomoći, vatrogascima i policiji u svakom trenutku odvijanja radova.

Posjetimo, u projekt sanacije istočnog mola na Valkanama krenulo se kako bi se kupačima osigurali kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta. Ova gradska investicija, koja se upravo privodi kraju, vrijedna je nešto više od 287 tisuća kuna. Napomenimo da je izvođenje radova sanacije istočnog mola bilo planirano još u proljeća prošle godine kako bi kupači prije početka sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Nadalje, navedimo da će se osim radova na rekonstrukciji istočnog mola pristupiti i radovima sanacije obalnog zida na Valkanama koji je devastiran u prosincu 2020. godine uslijed snažnih udara valova, te je iz sigurnosnih razloga lokacija privremeno ograđena. Sanacija obalnog zida predstavljat će privremeno rješenje do provedbe postupka nabave za izradu projektne dokumentacije nakon čega slijedi provedba javne nabave za radove sanacije obalnog zida i druge zahvate u toj zoni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa